На 26 юли 2017 година, лидерите на КНСБ и КТ

...
На 26 юли 2017 година, лидерите на КНСБ и КТ
Коментари Харесай

Спрете да лъжете, клеветите и доносничите, г-н Димитров!

На 26 юли 2017 година, водачите на КНСБ и КТ „ Подкрепа” – господин Пламен Димитров и господин Димитър Манолов са си разрешили по напълно долнокачествен и неприемлив метод да сложат в устата на водачи на национално представителни работодателски организации, в частност на господин Васил Велев, ръководител на УС на АИКБ, изказвания и изрази, които те не са употребявали.

Това се показва в писмо до медиите от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

За да не тиражираме в допълнение и ненужно сходни оскърбителен изказвания, ще цитираме единствено един абзац от изказването на господата Димитров и Манолов:

"… На публична конференция, пред българските медии, служащите бяха наречени "търтеи, лентяи и нарушители " (Васил Велев, АИКБ и Божидар Данев, БСК). (Виж).

Всеки човек, владеещ български език, разполага с опцията да изслуша цялата конференция и да ревизира до каква степен сходни грозни прилагателни са били употребявани по адрес на българските служащи и чиновници.

Ето линк към звуковия файл:

След прослушването му непредубеденият слушател ще се убеди, че такива неща НЕ са казвани. Безспорно, ние твърдим, че под натиска на синдикатите, включващ откровени операции, закани от вида на „ камък върху камък няма да остане “, а в последно време и нагли неистини, у нас се организира неправилна политика по приходите, означават от АИКБ.

Ние в действителност твърдим, че тази политика се организира с потреблението на командно-административни способи, които са използвани при плановите стопански системи, само че не и в изискванията на пазарна стопанска система.

Тази политика фактически (и за това ние от дълго време представяме съответните доказателства) толерира и награждава ниската подготовка и нежеланието, за каквото и да е професионално рационализиране. И по този начин, тази политика в действителност награждава мързела и ниската подготовка и санкционира работливите служащи, които покачват своята подготовка и продуктивност.

Ние в действителност сме потвърдили със статистически данни, а не с обиди и нападки, че неквалифицираният труд у нас е рисково надценен и нямаме желание да се отхвърляме от тази си позиция. Тя обаче по никакъв метод не съставлява експанзия против служащите или пък против синдикатите. Това е диагноза на една обстановка, която в редица райони и браншове е достигнала до УРОДЛИВИ и изцяло неприемливи диспропорции.

Отделен въпрос е, че корупционната среда, която продължава да избуява да вземем за пример в областта на инвалидните пенсии, в действителност отглежда търтеи, които против избрани рушвети получават опцията да получават пари на гърба на обществено осигурителната система. Това синдикатите го знаят прелестно, и надали биха го отрекли. Но това НЕ е нито засегнатост, нито подигравка към честните и работливи български служащи, които носят на гърба си цяла каста от хитреци с подправени инвалидни пенсии.

На конференцията в Българска телеграфна агенция на 24.07.2017 година работодателските организации опазиха безапелационно тезата си с доста причини и обстоятелства от формалната статистика. Безсилни пред тежестта на обстоятелствата и на истината, Пламен Димитров (не за първи път) и изненадващо за нас и господин Димитър Манолов, прибегнаха в отговор до тиражирането на чудовищни изопачавания, които просто съставляват неистини и клюки. Както подчертахме нагоре, в това може да се убеди всеки самичък, с помощта на развиването на технологиите.

Ние се обръщаме персонално към господин Пламен Димитров, като към водач на КНСБ, само че и като човек, който и преди си е разрешавал грозни квалификации и вербална експанзия:

Спрете да нагнетявате ситуацията, господин Димитров! Лъжите, клеветите и словесните операции не са причини в разногласието! Не приписвайте на хора, които доста добре си знаят мярката на изрече, да са обиждали българските служащи, както и техните организации. Председателят на УС на АИКБ, Васил Велев не е изричал сходни ругатни, както прочее и господин Божидар Данев.

Всеки човек, който е привикнал да търси във всяко нещо рационална причина, би се запитал за какво господата Димитров и Манолов се ангажират с изказвания, които могат толкоз елементарно да се опровергаят? Отговорът ние намираме във обстоятелството, че с помощта на ясната позиция на Европейската комисия и на дейностите на българското държавно управление, ние сме изправени пред приемане на нов механизъм за договаряне на минималната месечна работна заплата за страната.

Този факт, явно не се харесва на тези представители на синдикатите, които избраха досегашното непрозрачно (по оценката на Европейската комисия) установяване на МРЗ. Наистина, доста по-лесно е да търгуваш обществения мир двустранно с изпълнителната власт, а на работодателските организации просто да се оповестява за резултата. Има всички изгледи това нещо да отиде в предишното.

Затова някои хора може би считат, че взривяването на обществения разговор тъкмо в навечерието на следващия кръг на договарянията за механизма за установяване на МРЗ е „ елегантен тактически похват”, който да спре преговорния развой и да резервира за неопределен срок настоящето състояние.

Тук ние сме длъжни да кажем следното:

Уважаеми обществени сътрудници от синдикатите!

Ние, българските работодатели високо ценим своите служащи. Нашите добросъвестни и квалифицирани служащи, дружно с положителния мениджмънт са изпратили нашите компании на високи позиции в класациите на българските обществени сдружения. Ние не преставаме да мислим по какъв начин да задържим своите положителни служащи и чиновници, борим се със сивата стопанска система и се противопоставяме на неприятните практики в страната.

Ние държим на своите служащи и чиновници. Затова не ни вкарвайте в облика на безконтролно приказващи хора. Крайно време е да спрете с лъжите, клеветите и доносите!

Крайно време е господин Димитров да се научи да слуша и други, с изключение на своя глас, да схваща чутото и едвам тогава да приказва, в случай че има какво да каже!

От името на АИКБ чакаме извинения за клеветите и доносите. Социалният разговор изисква от нас да формулираме ясно позициите си, да търсим нужните взаимни отстъпки и да реализираме единодушие. Ако сте на същото мнение – дано продължим договарянията си за преосмисляне на политиката по приходите. Ако желаете общественият разговор да се трансформира в два отделени монолога, по всичко наподобява, че знаете по какъв начин да го постигнете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР