На 26 юли 1989 години в съда в САЩ влиза

...
На 26 юли 1989 години в съда в САЩ влиза
Коментари Харесай

На този ден: „Бащата на хакерите застава пред съда

На 26 юли 1989 години в съда в Съединени американски щати влиза първото дело по признатия няколко години по-рано Закон за компютърните измами и злоупотреби. Обвиняем е посоченият от мнозина през днешния ден за " татко " на хакерите - Робърт Морис, който остава в историята като основател на първия комютърен вирус, блъснал всеобщо потребителите, прочут като " Червея на Морис "

Година по-рано - на 2 ноември 1988 година, написаната от Робърт Морис стратегия единствено за няколко часа всеобщо се популяризира измежду компютрите, които са свързани по това време в интернет, и съумява да от болести близо 12% от всички консуматори по света. Морис по това време е помощник по компютърни науки в Корнуелския университет. Преди това получава магистърска степен по изчислителна техника в Харвардския университет.

Морис не основава софтуера като вирус, а се пробва да напише стратегия, която да сметне тъкмо какъв брой консуматори на интернет има в света. Заради неверен код обаче, програмата " мутира " и стартира да изтрива информация от инфектираните компютри, оставяйки след себе си вреди за над 20 млн. $. Робърт Морис е приет за отговорен, а съдът го осъжда на 3 години условно, 10 000 $ санкция и полагането на 400 часа публично потребен труд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР