На 26 януари в комплекс Бояна, дом 2 от 10:00

...
На 26 януари в комплекс Бояна, дом 2 от 10:00
Коментари Харесай

Мария Габриел ще бъде домакин на Национална конференция на тема Превенция и борба с трафика на хора

На 26 януари в комплекс Бояна, дом 2 от 10:00 ч. ще се организира Национална конференция на тематика „ Превенция и битка с трафика на хора: положителни практики и устойчиви решения “. Домакин на форума е заместител министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова, която е и ръководител на Националната комисия за битка с трафика на хора, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

В събитието ще вземат участие Калин Стоянов, министър на вътрешните работи и Диан Шмит, координатор за битка с трафика на хора на Европейски Съюз. Видео обръщения ще създадат Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешните работи, Синди Дайер, дипломат на Съединени американски щати за наблюдаване и битка с трафика на хора и доктор Кари Джонстън, специфичен представител и координатор на ОССЕ по битката с трафика на хора.

Събитието включва два тематични панела: „ Стратегическа визия на Република България в битката с трафика на хора: положителни практики, провокации и вероятности “ и „ Мерки за устойчиви решения в битката с трафика на хора “. 

Трафикът на хора е закононарушение, което визира милиони хора по света, без да прави разлика по възраст, пол, генезис, народност. Борбата с него е сложно начинание, изискващо групови старания и взаимоотношение сред националните институции, интернационалните мониториращи структури, университетските среди и неправителствения бранш.

Конференцията е самобитен апел за разговор сред всички заинтригувани страни на национално и интернационално равнище за идентифициране на провокациите и вероятностите при изработването на стратегическа визия на България в битката с трафика на хора. Тя е покана към участниците да очертаят положителните практики, да посочат нужните ограничения и да потърсят устойчиви решения за ефикасната предварителна защита и противопоставяне на това закононарушение.

В събитието ще се включат представители на българските институции, политици, общественици, представители на интернационалните мониториращи организации, научните среди и неправителствените организации.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР