На 26 този месец сумарната възраст на четиримата музиканти от

...
На 26 този месец сумарната възраст на четиримата музиканти от
Коментари Харесай

Майкъл Филип Джагър – Остър камък

На 26 този месец сумарната възраст на четиримата музиканти от Rolling Stones, живот и здраве, ще стане съвсем три века – цели 295 години! Своят принос тогава ще направи фронтменът Мик Джагър, който става на 75 година Как тъкмо рок динозавърът ще отпразнува рождения си ден се пази в загадка, само че има причина да е удовлетворен – на 8 юли групата сполучливо приключи европейското си турне “No Filter ” във Варшава. За премия Мик си даде отмора като отиде да гледа финалите на международното по футбол. В Москва обаче той не съумя да получи удовлетворение – Англия отпадна на полуфиналите. Заговори се за “проклятието на Мик ” – суеверни почитатели намекнаха, че когато той участва на футболен мач, подкрепяният от него тим постоянно пада.

Предлагаме 10 обстоятелството, които най-вероятно НЕ сте знаели за фронтмена Мик Джагър:


“Бийтълс ”


Според биографа на “Бийтълс ” Боб Шпиц на 15 август 1965 година Мик Джагър скрито посещава концерт на съперниците от “Бийтълс ” на стадион “Ший ”. Ошашавен от крясъците и държанието на тълпата, той напуща стадиона прибързано.

Пъклен проект


Мик замалко не прави звукозаписна компания с най-големия си съперник Пол Макартни. През 1967 година, когато и двете им групи са световноизвестни, те замислят демоничен проект за общо бизнес начинание. За благополучие нещата се разтурват, което води до основаването на студията Apple ” от “Бийтълс ”. Всъщност Стоунс и Бийтълс постоянно са поддържали другарски връзки – първият шлагер на Стоунс “I Wanna Be Your Mаn ” в действителност е написан от Пол Макартни и Джон Ленън.

Дрога


Противно на неприятната известност на “Ролинг стоунс ” и изключително Кийт Ричардс за систематична корист с дрога, Мик не е един от тях. Той в никакъв случай не е употребявал твърди опиати и даже не е пушил марихуана до 1965 година, когато един сътрудник му свива джойнт. Името му е Пол Макартни. През 1967 година Мик и Кийт са задържани в имението Редланд, откакто полицията открива у тях малко количество трева. Осъдени са на по 3 месеца затвор, само че ги освобождават под гаранция.

Среща със гибелта


На концерта Altamont Speedway Free Concert през 1969 от сцената Мик Джагър насочва остри обвинявания към организацията Hell’s Angels ( ”Ангелите на пъкъла ”). Той обаче не знае, че те охраняват събитието. В резултат Ангелите приготвят проект за убийството му и го привеждат в деяние. Въоръжени, няколко души от тях доближават с лодка неговата вила. Внезапна стихия обаче прекатурва лодката и осуетява убийството.

Затвор


Джагър и Кийт Ричардс попадат в пандиза в Бостън. На слизане от самолета, с който групата идва от Монреал, двамата влизат в юмручен пердах с публицисти и това води до ареста. Причината е фотограф, който се откъсва от сътрудниците си и безсрамно завира обектив в лицата на музикантите, за което получава кроше. Кметът на Бостън Кевин Уайт взема решение, че в града ще настъпят безредици, в случай че концертът бъде анулиран и освобождава Мик и Кийт под гаранция.

Консерватор


В политическите си възгледи Мик Джагър е закостенял. Тойневеднъж е изказвал възхищението си от премиер-министърката Маргарет Тачър и даже два пъти се е срещал персонално с нея.

Джем сесия


Вечерта след първия брак на Мик Джагър с Бианка Перес другари му провеждат спонтанна музикална джем сесия. За младоженците свирят Ерик Клептън, Пол Макартни, Ринга Стар, Боби Кийз и други

Балет


На въпрос по време на изявление с какво би се занимавал, в случай че не беше рок звезда, Мик напълно съществено дава отговор: “С балет ”.

В банята


Отново в изявление Джагър признава, че всяка заран си пее под душа в банята. Никога обаче не си тананикал там песни на “Ролинг стоунс ”, а предпочитал песни на сътрудници, които му харесват.

Фитнес фикс идея


Бащата на Мик е бил преподавател по физкултура и от него артистът е наследил устрема към перфекта форма. Тренира всекидневно с персонални инструктори, а заниманията му включват йога, пилатес, плуване, колоездене и балет. Неслучайно измерванията демонстрират, че той изминава приблизително към 20 км на сцената по време на концерт.

No Sofia


Тазгодишното европейско турне на “Ролинг стоунс ”, озаглавено No Focus, приключи на 8-ми този месец с концерт във Варшава. Преди това групата заби в Прага на 4 юли. Макар и да са свирили в столиците на съвсем всички соцдържави, до момента не е юридически опит за концерт на именитите рокаджии в София. Някои акцентират като причина високия хонорар на групата, който варира сред 2 и 5 милиона $. По-вероятно обаче е неналичието на задоволително огромен и добре проведен промоутър, който да реализира фантазията на хиляди българи.

За него


Само Мик може да пее, завиждат на „ Бийтълс “


“Ролинг стоунс ” са страхотна група, само че постоянно са завиждали на “Бийтълс ” за вокалите. Ние пеем и четиримата – аз, Джон, Джордж, та даже и Ринго на моменти. При “Стоунс ” има единствено един единствен артист и това и Мик Джагър, останалите не го могат.

Пол Макартни, басист на „Бийтълс“


Съветвам го за новите му гаджета


С Мик доста си допадахме. Говорихме си по цяла нощ, имахме идентични възгледи – даже и за нуклеарното разоръжаване. След развода си останахме другари – той даже се допитва до мен за новите дами в неговия живот.

Джери Хол, модел и някогашна брачна половинка


Промени музиката и шоубизнеса


Едно от най-великите, вълнуващи вдъхновяващи прекарвания в цялата ми професионална кариера се случи, когато имах опцията да изляза на една сцена дружно с Мик Джагър и останалите фантастични музикални титани от “Ролинг Стоунс ”. Беше галактическо и сюрреалистично. Видях в очите на публиката блясъкът на осъществената фантазия. Това вършат момчетата от “Ролинг Стоунс ” – реализират фантазии. А Мик промени музиката и шоубизнеса като цяло. Влиянието му е безгранично.

Кристина Агилера, певица


Да работиш с него е чисто наслаждение


Музиката на “Ролинг Стоунс ” беше едно от централните музи за мен като млад режисьор. Още в “Жестоки улици ” използвах по-голямата част от бюджета на кино лентата, с цел да осигуря авторските права на няколко техни песни. После станаха другар с Мик и останалите момчета от бандата и от време на време работим дружно. Джагър е актьор и предприемач, а работата с него е наслаждение в множеството случаи макар големите му професионални условия. Но в случай че нямаше такива условия, нямаше да е Мик Джагър.

Мартин Скорсезе, режисьор
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР