На 26-ти юни, самодейците при НЧ Тодор Пеев“ сътвориха прекрасен

...
На 26-ти юни, самодейците при НЧ Тодор Пеев“ сътвориха прекрасен
Коментари Харесай

Отбелязаха 150 годишниа на НЧ „Тодор Пеев“

На 26-ти юни, самодейците при НЧ „ Тодор Пеев “ сътвориха прелестен празничен концерт във връзка отбелязването на 150 годишния празник на читалището.

Началото на читалището се заражда през далечната 1871 година на 7 януари като пламъче във въжделенията на огромния етрополец Тодор Пеев за „умствено и нравствено покачване на жителите, а дружно с това, съвземане за политическо избавление от поробителя“. Читалището сменя две имена, преди да го назовем с името на Тодор Пеев. Отначало се обитава в дребни остарели здания, само че в този момент щастливо се простира в този бял замък. Истинското му благосъстояние са хората – читалищните дейци, самодейци, аудитория. На сцената виждате всички самодейни сформира към читалището, които със своя неотклонен дух и сили, поддържат концепцията на Тодор Пеев жива, към този момент години наред.

Народно читалище „Тодор Пеев-1871“ е притежател на два ордена „Кирил и Методий“ I степен и почетния знак на Община Етрополе. С песни и танци то радва освен нашата сцена, само че и публиката на цяла България и на доста места по света. На този ден благодарим на всички, които умножават неговата вековна светлина, с цел да я предадат на поколенията.

Поздрав към читалищните дейци насочи ръководителя на читалищното настоятелство господин Христо Андреев.

Поздравителен адрес от Кмета на Община Етрополе Димитър Димитров бе прочетен от заместник-кмета на общината Станка Димитрова. На ръководителя на на читалищното настоятелство бе връчен Плакет с герба на общината.

От името на Кмета на Община Етрополе бяха връчени грамоти на всички сформира във връзка 150 години НЧ „ Тодор Пеев-1871 “. В концертната част се изявиха: Вокално трио „Романтика“, Вокална група „Оренда“, Вокална група „Ретротон“, Работилница „Таланти“, Театрален състав „Николай Коев-Кофето“, ТА „Балканска младост“, Тамбурашка група „Игриви струни“, Детска вокална група „Звездица“, Женска вокална група „Димана“, Мъжка фолклорна група „Ветерани“ и Кирил Ботев.

В края на празничния концерт бе сервира кошница с цветя за участниците от името на Кмета на община Етрополе Димитър Димитров и Председателя на Общински съвет Етрополе Марин Маринов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР