На 26-ти юли (понеделник) България за първи път ще осъществи

...
На 26-ти юли (понеделник) България за първи път ще осъществи
Коментари Харесай

За първи път: Ученици от България ще говорят с астронавти на космическа станция

На 26-ти юли (понеделник) България за първи път ще реализира видеоконферентна връзка онлайн с, оповестиха от Института по астрономия към Българска академия на науките.

„ Ученици от страната и Европа ще зададат своите въпроси непосредствено към астронавти от НАСА и ЕКА, които ще отговорят на тях в действително време от космоса. Историческото включване е кулминационната точка на еднодневното събитие на науката. Неговата стратегия ще включва работилници за деца, Space Talks - презентации на тематика STEMSPACE, диалог с астронавтите. Достъпът до събитието в „ София Тех Парк “ и присъединяване в работилниците са изцяло безвъзмездни, след регистрация на. Разговорът с астронавтите ще се излъчва LIVE през страницата на събитието Hello Space! Bulgaria/EU calling.   
 Двама са в открития Космос, инсталират слънчеви акумулатори на МКС Двама са в открития Космос, инсталират слънчеви акумулатори на МКС
Американският астронавт Шейн Кимброу и френският му сътрудник Тома Песке излязоха в открития Космос, с цел да инсталират два панела на новите с...

След акуратен асортимент 32-ма възпитаници ще бъдат утвърдени да получат директни отговори на галактическите си въпроси от астронавтите. Регистрацията за събитието към момента продължава, само че откакто бъде доближат максимумът, тя ще бъде затворена.

Downlink – планът, по който ще се реализира живата връзка сред възпитаници и астронавти от Международната галактическа станция на НАСА, е на Американското посолство в София. Той има за цел да разпали въображението на младежите, вдъхновявайки ги да мечтаят самоуверено, достигайки до Луната, Венера, Марс и оттатък.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР