На 26-ти януари - точно един месец след протеста под

...
На 26-ти януари - точно един месец след протеста под
Коментари Харесай

Фондация “За споделено родителство” на протест в памет на един баща

На 26-ти януари - тъкмо един месец след митинга под мотото – “Не ” на родителското отчуждение и “Да ” на споделеното родителство “, Фондация „ За споделено родителство “ още веднъж излиза в поддръжка на митинг, този път в памет на един татко - погубен, борейки се да бъде с детето си!



Снимка:Фондация “За споделено родителство ”

Провеждането на гражданския митинг е предизвикано от гибелта на Пейо Пеев, който беше брутално погубен на 21 януари 2024 година, вследствие на разногласията сред него и брачната половинка му за настойничество над детето.

Този драматичен случай предизвика Фондация „ За споделено родителство “ още веднъж да насочи апел към обществото за поддръжка в битката към смяна в закона. По тематиката създателя на Фондацията – Слави Несторов споделя: „ Случилото се с този татко е една покруса и потвърждава, че смяна би трябвало да настъпи! Споделеното родителство е най-хубавият метод да се запазят положителните връзките сред разграничената родителска двойка и да се запази прочувствената връзка с детето и от двамата родителя. “



Фондация “За споделено родителство ”

Протестът, който Фондацията ще поддържа, е плануван да се организира на 26-ти януари от 18:00ч. на площад „ Независимост “, при стъклените куполи на Ларгото. Той ще започва с откриваща тирада от страна на Слави Несторов и юрист Пламен Борисов - юрист по делото. Действията ще продължат с присъединение на различен митинг в отбрана на същата самодейност, приближаващ от Министерството на Правосъдието, и отворен микрофон за жители, искащи да заявят позицията си.



Фондация “За споделено родителство ”

Фокусът ще бъде подложен още веднъж върху потребността от промени в законодателството, които да пазят правата на всички родители, без значение от пола им. Той ще бъде управителен под мотото – “В памет на един татко! “, привличайки вниманието върху нуждата от прокарването на промяната за споделено родителство и равните права на родителите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР