На 26-ти октомври ученици от 9, 10 и 12 клас

...
На 26-ти октомври ученици от 9, 10 и 12 клас
Коментари Харесай

Ученици от ДФСГ „Интелект” разговаряха с кмета Георг Спартански за местното самоуправление

На 26-ти октомври възпитаници от 9, 10 и 12 клас на Държавната финансово-стопанска гимназия „ Интелект ”, участници в плана " Бъди деен – от теб зависи смяната ", се срещнахас кмета на Община Плевен Георг Спартански.



Проектът е създаден от Сдружение " Рицари без ризница " по Програма „ Еразъм + ”. Целта на плана е поощряване на демократичното младежко присъединяване в използването на политики на локално равнище посредством повишение степента на осведоменост, ориентировка и мотивация за включване. Срещата с кмета на Плевен е част от активност " Активно поданство " с фокус „ Местно самоуправление ”. Георг Спартански срещна учениците с главните функционалности и механизми на локалната власт, с пълномощията и отговорностите на кмета като представител на институцията, която е най-близо до жителите.



Темите за диалог по отношение на локалното самоуправление са безкрайни, пробвах се за малко време да ви кажа най-важното, тъй като локалното самоуправление е динамична система. Проблемите на общините се усилват, когато има доста рецесии и когато няма централна власт, която да ги канализира и дейно да минимализира негативите и да търси решения напред, това рефлектира върху общините. А в общините са жителите, това е основата на страната., уточни Георг Спартански.



Не бива да сме пасивни или да не усещаме пулса на времето. Въпросът е да се опитваме да вършим дребни, елементарни неща - тук в нашия град, с цел да подобрим средата, в която живеем. Човек би трябвало да е деен. Бъдете и Вие, прикани учениците кметът на Община Плевен в края на срещата.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР