На 26-ти април 2024 година, състав на Плевенски окръжен съд

...
На 26-ти април 2024 година, състав на Плевенски окръжен съд
Коментари Харесай

Дело за причинена смърт на пътя гледа Окръжен съд - Плевен

На 26-ти април 2024 година, състав на Плевенски областен съд ще прегледа наказателно дело, което е формирано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура Плевен, против А.Р.М. на 43 години, от село Петърница, упрекнат в това, че на пътяПлевен - село Търнене, при ръководство на лек автомобил, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата, като карал съсскорост, несъобразена с пътната конюнктура и лимитираната в пътния сектор видимост и по несъобразителност предизвикал гибелта на Н.Т.Д. на 82 години от град Плевен.

Обвиняемият навлязъл в завой, със скорост към 84 км/ч. В неговото пътното платно, в края на завоя, бил спрял товарен автомобил, който се канел да завие наляво в кръстовището, само че изчаквал да премине насрещно движещ се лек автомобил. Зад товарния автомобил, бил спрял различен лек автомобил, изчакващ да се освободи пътното платно.

След като видял спрелите в пътното му платно транспортни средства, обвиненият подхванал интензивно прекъсване и отклонение на автомобила наляво, в насрещното платно, където се блъснал челно с идващия автомобил, който бил ръководен от потърпевшия Н.Т.Д.

Пострадалият лидер и неговата брачна половинка, която се возела до него, на предна дясна седалка, били откарани до УМБАЛ „ Г.Странски “, където им оказали навременна и в цялостен размер здравна помощ. Въпреки това, след затруднение на съчетаната механична контузия и съпътстващи болести, Н.Т.Д. умрял няколко дни по-късно.

Съдебното съвещание е планувано като разпоредително, в което да се решат въпроси значими за реда и метода на протичане на правосъдното разследване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР