На 26 септември почина певецът Ангел. На 14 септември мъжът

...
На 26 септември почина певецът Ангел. На 14 септември мъжът
Коментари Харесай

След като певецът Ангел, близките му имат обвинения за пропуски в работата на медиците

На 26 септември умря артистът Ангел. На 14 септември мъжът е признат с тежка двойна бронхопневмония в Коронавирус отделението на болница „ Княгиня Клементина ". За жал положението му се утежнява дни по-късно и е превозен в болница ИСУЛ. Близките на артиста имат подозрения по отношение на извършеното лекуване в лечебните заведения.

Той се разболя към 10 септември. Състоянието му беше положително - кашлица, нараснала температура, само че беше съответен. За мое и негово утешение го накарах да си направи фотография, оказа се, че има двустранна бронхопневмония. Личната лекарка му насрочи домашно лекуване с антибиотици. Лекува се към три дни като кашлицата леко понижа, само че температурата му остана същата, описа пред NOVA годеницата на Ангел Христина Пейкова.

Личната лекарка поучава мъжа да си закупи уред, който мери сатурацията. Устройството демонстрира сред 79 и 90.

Тя го изплаши, безусловно, като му сподели, че би трябвало да влезе в болница. Той се държа още един ден, нямаше зной, нямаше недоволства. Вечерта на 13-ти септември стартира да има лек зной, да се задъхва, до момента в който върви, само че не е било нещо съдбовно. Като всеки естествен човек той реши да потърси лекарска помощ. На 14-ти отива в две лечебни заведения, с цел да бъде признат, само че и в двете места му отхвърлят. Казали са му, че няма позитивен PCR тест, споделя още дамата.

Мъжът звъни и на тел. 112, на място идва кола за спешна помощ, която също отхвърля да го откара в болница. Чрез познати фамилията съумява да открие място в 5-та градска болница.

Когато постъпва, незабавно му пускат О2. Правят му и PCR тест, който е позитивен, само че нито той, нито аз сме виждали този тест. Едва ли не са му споделили, че в случай че се е забавил с още един ден, е щяло да бъде съдбовно. През цялото време той е на О2. Ангел стартира да ми се оплаква, че му става все по-трудно да диша с маската, само че лекарите са му споделили, че няма право да я маха, съобщи Христина.

На 23 септември артистът се утежнява. Тогава го местят и в болница ИСУЛ. Отново е подложен на О2, антибиотици и кортикостероиди.

Още на 23 вечерта той стартира да се усеща доста зле. Той споделяше, че този О2 му пречи, че без маската се усеща по-добре, само че не му дават да я махне. Той показа, че гърлото му е изсъхнало, все едно го режат с нож, и че никой не му налива вода в машината за кислорода. За мен те са го умъртвили на мощ, счита годеницата на артиста.

Екип на NOVA потърси и двете лечебни заведения. От 5-та градска болница обявиха, че се е наложило превозване до ИСУЛ, защото те нямат интензивни кревати и в случай че се наложи интубация, те не могат да я извършат. От ИСУЛ отхвърлят коментар пред медиите, само че са подготвени да поканят Христина на среща, с цел да й покажат всички документи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР