На 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. Празникът е

...
На 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. Празникът е
Коментари Харесай

Отбелязваме Европейския ден на езиците

На 26 септември означаваме Европейския ден на езиците. Празникът е разгласен от Съвета на Европа Целта на европейския ден на езиците е да се покачва осведомеността за употребяваните в Европа езици, да се предизвиква културното и езиковото
разнообразие и да се подтиква проучването на непознати езици през целия живот. Това оповестиха от Информационен център „ Европа Директно –Пловдив “, уредници на деянията в партньорство с езиковите учебни заведения на града и ученическите клубове „ Европа ”

В двора на Езикова гимназия „ Иван Вазов ” на 26 септември от 10.30 часа искащите ще могат да се срещнат с активността на ИЦ „ Европа Директно – Пловдив “ и опциите за образование в чужбина от „ Едланта ”. Ще получите разнообразни осведомителни материали за Европа, както и да изобразите или напишете на нашето неподготвено " пано - шир “ обичани думи и изречения на разнообразни езици.

От 14:30 часа в конферентната зала на ЕГ „ Иван Вазов “ ще се организира интерактивна викторина – състезанание. Викторината ще включва въпроси, ориентирани към: езикови обстоятелства, неповторими думи, скоропоговорки на разнообразни езици, игри за запаметяване; игрословици, познания за известни персони, които приказват разнообразни езици.

„ Европа Директно – Пловдив ” и „ Едланта ” ще дават награди и спомагателни осведомителни материали на всички участници и фенове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР