На 26 октомври сутринта ще бъде очакваната среща на президента

...
На 26 октомври сутринта ще бъде очакваната среща на президента
Коментари Харесай

Лидерите на кипърските гърци и на кипърските турци се срещат на 26 октомври

На 26 октомври сутринта ще бъде предстоящата среща на президента на Република Кипър Никос Анастасиадис и водача на така наречен Севернокипърска турска република Мустафа Акънджъ, заяви кипърският вестник " Филелефтерос ", като се базира на известие на Организация на обединените нации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според известието срещата ще бъде извършена в следената от Организация на обединените нации зона на острова при семейството на специфичният представител на генералния секретар на Организация на обединените нации в Кипър Елизабет Спехар.

Говорителят на кипърското държавно управление Продромос Продрому съобщи, че срещата няма прелиминарен дневен ред и двамата водачи ще имат опция свободно да слагат въпросите, които мислят, че ще бъдат от изгода за възобновяването на договарянията. Продрому заяви още, че специфичният делегат на генералният секретар на Организация на обединените нации по кипърския въпрос Джейн Хол Лют ще посети Кипър през ноември.

Преди седмица ръководителят на пресслужбата на кипърския президент Викторас Пападопулос посочи, че идната среща на двамата водачи не значи обновяване на договарянията, а ще бъде една свободна полемика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР