На 26 октомври журналистът Васил Иванов се прибира от работа

...
На 26 октомври журналистът Васил Иванов се прибира от работа
Коментари Харесай

Защо КАТ свали номерата на журналиста Васил Иванов

На 26 октомври журналистът Васил Иванов се прибира от работа с персоналния си автомобил. Спрян е за инспекция от полицейски патрул, макар че не е направил никакво нарушаване. При инспекция на документите се оказва, че шофьорската му брошура е изтекла.

Полицаите от профилираните полицейски сили споделят, че това е нарушаване, което може да докара до свалянето на регистрационните номера на автомобила на Васил Иванов.

”Факт е, че останах без номера на колата си и тъй като пребивавам на място, където ми би трябвало кола 4х4, имам проблеми с напредването до у дома.

Спряха ме на лампи и сирени след мен в Бояна. Не съм направил никакво нарушаване, карам напълно умерено към 1 часа през нощта. Прибирах се от монтажното студио, където инсталирах един от филмите си.

Спират ме и ги запитвам: Преследвате ли ме?. Те споделиха ”не”, инспекция на документите. Аз бях с качулка и шапка, тъй като беше студено. Казаха ми, че книжката ми е изтекла, погледнах в действителност беше изтекла. Казаха ми ”Сега ще викнем КАТ, ще ти напишем акт и ще ти свалим номерата”. Аз ги попитах по какъв начин по този начин ще ми смъкват номерата за изтекла брошура, обясниха ми, че когато ми е изтекла книжката, значи, че нямам брошура, все едно, че в никакъв случай не съм имал брошура, все едно, че съм без право на ръководство. С цялостен брой точки съм, без нарушавания. Оказа се, че не са ме спрели КАТ, а патрул на Столична дирекция на вътрешните работи – работата им е да патрулират за бандити. Знаех, че ще смъкват номера на хора без книжки, бях удовлетворен и го приветствах, споделих си най-сетне някакви съответни ограничения против тези, които нямат книжки, тъй като нямат 8 клас, карат като идиоти, като ги спрат не могат да им вземат книжките, нищо не могат да създадат с тях и това съгласно мен беше единственият сполучлив метод тия хора да бъдат спрени и когато разбрах, че ще ми вземат на мен номерата на колата, все едно в никакъв случай не съм имал книжка”, описа журналистът в предаването ”Офанзива с Любо Огнянов” по Канал 3.

”Най-смешното беше, че този юноша, който явно не ме позна и стартира: ”Помисли да викаме ли КАТ, да не викаме ли КАТ, тъй като ще ти смъкват за 6 месеца номерата”. Аз му отговорих, че няма какво да мисля и да си правят работа по закон. Мразя корупцията и няма да си разреша да давам пари и не съм давал на служители на реда, катаджии и каквито и да е било хора. Когато им отхвърлих се обадиха и КАТ пристигна. Аз пък се обадих на 112 и заявих, че служители на реда са ме питали дали аз искам да се вика КАТ и да си помисля дали да ги викат. Защо би трябвало да мисля? Ако това е процедурата да си я правят.”, разкри още Васил Иванов.

Причината номерата му да бъдат свалени се крие в член 171 т.2а, където е посочено, че табелите на колите се смъкват, а регистрацията се приключва на притежатели на коли, които са използвали опиати, алкохол, както и в случай че водачът е без брошура. В тази рубрика попадат и водачите, които в никакъв случай не са имали удостоверение за правоуправление и тези, чиито книжки са изтекли.

Наказанието е фрапантно, автомобилът остава без регистрация най-малко 6 месеца. ”Дойде КАТ и ми издадоха една заповед, че ми смъкват номерата и един акт, 100 лв. санкция и 6 месеца без номера. Оказах се в категорията на каращите пили, на хората без 8 клас, всякакви от малцинствата, които в никакъв случай не са имали книжки. Аз съм водач от 27 години. Не съм лишаван в никакъв случай от правоуправление, всичко ми е изрядно, само че по тази причина, че ми е изтекла книжката с няколко месеца, просто не съм видял, книжките са с 10 годишен период на годност. Така се оказах 6 месеца без номера, както всички тези, които в никакъв случай не са имали книжки или които са карали пили, което значи, че аз съм отговорен както тях. Така излиза, тъй като това е някаква административна неточност. Сигурен съм, че в случай че отидем и попитаме в Народното събрание всички депутати, повече от половината ще знаят по кое време им изтичат книжките”, гневи се Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР