На 26 ноември преди обяд към 11 ч. в дирекцията

...
На 26 ноември преди обяд към 11 ч. в дирекцията
Коментари Харесай

Обвиниха психично болен син за убийството на 72-годишния му баща

" На 26 ноември преди обяд към 11 ч. в дирекцията е получено известие, че е открит в дома си, убит мъж на възраст 72 години. Сигналът е подаден от единия от синовете на умрялото лице. Установено е, че този мъж е живял дружно с единия си наследник и брачната половинка си. Другият наследник е живял настрана от тях ", разгласи дежурният обвинител от Окръжна прокуратура враца Владинов на брифинг за жестокото ликвидиране в село Осен, община Криводол. 

" Веднага на място е отишъл оперативно-следствена група, осъществен е оглед ", оповестяват проверяващите. 

Убитият мъж е открит в стая, на партерен етаж, с прободна рана в региона на шията, а ножът е открит в региона на шията му. Иззети са материални доказателства, както и ножът, обясниха от държавното обвиняване. 

  " Извършени са издирвателни мероприятия, защото синът, за който се предполагало, че е направил закононарушението, не е бил на място. Намерен е незабавно, арестуван е от органите на Министерство на вътрешните работи, след което същият е арестуван първо в дирекцията, след което е докаран при нас. Има повдигнато обвиняване за осъществено закононарушение: " ликвидиране на роден татко " по чл.116 ", изясни прокурор Владинов. 

" От доказателствата по делото има безапелационни данни, че лицето е с психологични болести. Лекуван е от 2015 година,, употребявал е предписани хапчета, само че към тоя миг, очевидно не ги е вземал ", споделиха още от прокуратурата. 

" Предстои назначение на голям брой експертизи, в това число експертиза, която би трябвало да откри дали все още на осъществяването на действието е могъл и е разбирал свойството на осъщественото закононарушение ", разгласи дежурният прокурор.

По време на убийството дамата е живяла в лятна сграда, настрана от къщата, в която става закононарушението. В къщата е бил единствено синът, който е живеел на горен етаж.

Няма информация за спорове.

Не са получавани сигнали по отношение на фамилията и причинителя на престъпното действие, изясни Димитър Шейнов, шеф на РУ-Враца. 

На обвинения е взета е мярка за неотклонение от органите на прокуратурата. Той е дал пояснения пред органите на реда, само че от прокуратурата ги нарекоха " несъответстващи ". 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР