На 26 май в Районен съд-Видин се проведе инициативата Ден

...
На 26 май в Районен съд-Видин се проведе инициативата Ден
Коментари Харесай

Проведоха Ден на отворените врати в Районен съд-Видин

На 26 май в Районен съд-Видин се организира самодейността „ Ден на отворените порти “. Участниците - ученици от ІХ б и Хб клас на  ПГТ „ Михалаки Георгиев “, придружавани от госпожа Ива Петрова и госпожа Елвира Мишина, жители и публицисти, бяха посрещнати от ръководителя на Районен съд-Видин-съдия Даниел Цветков, заместник-председателя арбитър Даниел Димитров и административния секретар на съда госпожа Елена Якимова.
С встъпителни думи и признателност за проявения интерес, арбитър Даниел Цветков откри „ Ден на отворените порти “. Инициативата мина под надпис: „ Трафик на хора “ и „ Шофиране в нетрезво положение “. 
Съдия Цветков срещна  ученците с закононарушенията свързани с шофиране на МПС без удостоверение за ръководство и след приложимост на алкохол; делата свързани с нелегално прекосяване през границата, трафик на хора, кражба и други Теоретичните формулировки съдията поддържа с съответни образци. Съдия Даниел Димитров, който преглежда цивилен каузи обърна внимание на тематиката за детското принуждение и правата на децата.
Магистратите срещнаха учениците и с наказателната отговорност на малолетните и размера на наказванията при избрани действия планувани в Наказателния кодекс. 
Положителни страсти провокираха обличането на съдийска роба, опознаването местата на арбитър, юрист, обвиняем, прокурор и разиграването на проблем обвързван с шофиране в нетрезво положение, с породена телесна щета на човек. 
Възпитаниците на ПГТ „ Михалаки Георгиев “ зададоха  редица въпроси и демонстрираха освен предпочитание да опознаят работата на правосъдната власт, само че и добра осведоменост за нейните пълномощия и роля в публичния живот.
Информационна акция на Висшия правосъден съвет „ Ден на отворените порти “ се организира годишно в органите на правосъдната власт и цели да увеличи правната просвета на жителите и да построи по-голямо доверие в правосъдната система.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР