На 26 май, по време на рутинно учение на 17-и

...
На 26 май, по време на рутинно учение на 17-и
Коментари Харесай

Действията на китайските ВВС срещу американския разузнавателен самолет са били професионални и в съответствие с правилата

На 26 май, по време на рутинно обучение на 17-и флот на Китайската народноосвободителна войска (КНОА) в Южнокитайско море, разследващ аероплан RC-135 на американските военновъздушни сили е навлязъл целеустремено в подготвителната зона. В отговор е изпратен аероплан на китайските Военновъздушни сили, който е наблюдавал и осъществил професионално наблюдаване на американската машина, съгласно съответните закони и разпореждания, съобщи полковник Джан Нандун, представител на командването на Южната военна зона на КНОА.

Действията на Съединени американски щати подкопават съществено мира и стабилността в района на Южнокитайско море, а информациите в американски медии, че китайският аероплан е осъществил „ излишно рискова маневра “ са безусловно неуважение на обстоятелствата и опит да бъде подведено интернационалното публично мнение, акцентира той.

„ Призоваваме най-настойчиво Съединени американски щати да лимитират дейностите на своите военноморски и военновъздушни сили в зоните на прикосновение, да съблюдават прецизно съответните интернационалните закони и съглашения и да работят за попречване на произшествия по море и въздух. В противоположен случай Съединени американски щати би трябвало да поемат всички произлизащи от държанието им последици “, сподели още Джан Нандун.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР