На 26 май 2023 г. от 09.00 ч. в аулата

...
На 26 май 2023 г. от 09.00 ч. в аулата
Коментари Харесай

Д-р Десимира Миронова „В темпото на Кари“ за метаболитните заболявания и спорта

На 26 май 2023 година от 09.00 ч. в аулата на УМБАЛ „ Лозенец “ ще се организира самодейността Клинични дни „ Лозенец “ на тематика „ Метаболизъм и метаболитни болести “.

Повече за самодейността споделя ендокринологът доктор Десимира Миронова.

В рамките на събитието ще бъде открит Метаболитен център „ Лозенец “ и ще бъдат показани презентации от водещи експерти - ендокринолози, гастроентеролози, диетолози, психолози, рехабилитатори, свързани със затлъстяването, питателните нарушавания и съпътстващите ги затруднения. На форума ще бъде изнесена и презентация от гост-лектор от НСА „ Васил Левски “. Присъстващите ще чуят и персоналната история на пациент със захарен диабет вид І, постигнал забележителни триумфи в спорта на фона на добър надзор на болестта. На събитието са добре пристигнали лекари, студенти, пациенти, всички, които се вълнуват от тази тема.

В продължение на академичната част на форума от предходния ден, на 27 май 2023 година от 09.00 ч., участниците в самодейността и всички искащи от лечебното заведение (лекари, медицински сестри, рехабилитатори, администрация), пациенти, както и студенти от Медицинския факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “, ще се включат в обичайното съботно тичане на 5KM RUN в Южния парк като този ден бягането ще е с идея – физическата интензивност като опция на затлъстяването и нездравословния метод на живот.

Вижте цялото изявление във видеото. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР