На 26 март военните моряци се включиха в тържественото отбелязване

...
На 26 март военните моряци се включиха в тържественото отбелязване
Коментари Харесай

Варна отбеляза Деня на Тракия и 110 години от превземането на Одринската крепост

На 26 март военните моряци се включиха в тържественото отбелязване на Деня на Тракия и 110-ата годишнина от завладяването на Одрин по време на Балканската война от 1912-1913 година.

Събитието беше проведено от Тракийско сдружение „ Капитан Петко Войвода “ - Варна, със съдействието на Община Варна, Военноморските сили и Варненската и Великопреславска Света митрополия.

Представителният духов оркестър на Военноморските сили и почетен часовой от Военноморска база-Варна участваха в обред по поднасяне на венци и цветя пред арката на Осми крайморски пехотен полк във Варна.

Заместник-началникът на Щаба на Военноморски сили по интервенциите капитан I сан Ваньо Мусински одобри строя на почетния часовой.

На тържествената гала участваха и сервираха венци и цветя кметът на Община Варна господин Иван Портних, регионалният шеф господин Марио Смърков, районни кметове, представители на военно-патриотични съюзи и жители.

Свещеници от Варненска и Великопреславска митрополия отслужиха заупокойна молитва в памет на починалите за свободата на България.

Почетният часовой и Представителният духов оркестър на Военноморски сили минаха в церемониален марш пред паметника.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР