На 26 февруари 2020 г. се навършиха 20 години от

...
На 26 февруари 2020 г. се навършиха 20 години от
Коментари Харесай

Цар Симеон II и Царица Маргарита се поклониха на гроба на Царица Иоанна

На 26 февруари 2020 година се навършиха 20 години от кончината на Царица Иоанна. По този мотив Симеон II и Царица Маргарита, съпроводени от племенницата на им Княгиня Александра Надежда и фамилията ѝ, се поклониха на гроба на Царица Иоанна, оповестиха от формалния уебсайт на Симеон II.
 Цар Симеон www.kingsimeon.bg
Те бяха посрещнати от кмета на града проф. Стефания Проиети , която им сподели иконата, която царското семейство преди години подарява на общината и в този момент е сложена в кабинета на кмета на Асизи, както и прозореца, от който на 25 октомври 1930 година Цар Борис III и Царица Иоанна приветстват пристигналите да ги поздравят за тяхната женитба поданици на града.
 Цар Симеон www.kingsimeon.bg
След визитата в общината в античния манастир на Св. Франциск, енорийският духовник с монаси  от обителта в наличието на Техни Величества , отслужи панихида в памет на Царица Иоанна пред гроба ѝ в скромната шапка на монашеското приятелство в гробището на Асизи.
 Цар Симеон www.kingsimeon.bg
Преживе Царица Иоанна пожелава да бъде заровена в обичания ѝ град Асизи под покрова на нейния светец Св.Франциск . Също там през 1930 година тя се дами за Цар Борис III. Царицата Майка приключва земния си път  на 26-ти февруари 2000 година Тленните остатъци на царицата са положени в Градското гробище на Асизи.
 Цар Симеон www.kingsimeon.bg
На същият ден 26-ти февруари 2020 година в София в памет на Царица Иоанна беше отслужена Света Литургия в католическия храм „ Св. Йосиф “. По-късно беше отслужена панихида и в православната черква „ Света София “.  Тя беше управлявана от Негово Преосвещенство Епископ Поликарп, викарий на Н.Св. Патриарх Неофит.
 Цар Симеон www.kingsimeon.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР