На 26 февруари 2018 г. Доброволческата програма на EVN България

...
На 26 февруари 2018 г. Доброволческата програма на EVN България
Коментари Харесай

Доброволческата програма на EVN България получи специално отличие от Годишните награди за отговорен бизнес


На 26 февруари 2018 година Доброволческата стратегия на EVN България получи на 26 февруари особено отличие от Годишните награди за виновен бизнес 2017, които се връчват от жури към Българския конгрес на бизнес водачите (БФБЛ). Компанията получи специфичната премия Engage, която се връчва за присъединяване и принос на сътрудниците към публично значима корпоративна самодейност.

През 2017 година този принос се осъществя посредством третото издание на програмата за корпоративно доброволчество „ EVN за България “. Чрез нея EVN спомага за реализиране на персоналните доброволчески акции на свои сътрудници в поддръжка на обществото и нуждаещи се хора. Подкрепата на компанията се показва посредством обезпечаване на механически запас, работно време и избран бюджет, които група сътрудници могат да употребяват за определена от тях идея. Така единствено през 2017 година над 350 сътрудници реализираха 44 доброволчески акции и стоплиха сърцата на повече от 2000 души. Повече информация за EVN за България е оповестена https://www.evn.bg/Otgovornost.aspx.

Освен скъпо самопризнание от БФБЛ получената почетната статуетка е и произведение на изкуството от ателието на българския създател Никола Енев.

Годишните награди за виновен бизнес на БФБЛ са учредени през 2003 година Целта им е да разпространяват дейностите на фирмите с най-сериозен принос към корпоративната обществена отговорност в България и да насърчат останалите компании да развиват дейна обществена политика. В 15-ото издание на най-утвърдения и влиятелен конкурс за корпоративна обществена отговорност за наградите в другите категории се състезаваха рекорден брой участия: 112 плана на 71 компании.

Носителите на Годишните награди за виновен бизнес се дефинират от без значение 16-членно жури от уважавани представители на бизнеса, обществения, университетския и неправителствения бранш, дипломатическия корпус и медиите. Носителят на специфичната премия Engage се дефинира от Международния конгрес на бизнес водачите във Англия.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР