На 26 април на Летище Варна се проведе пълномащабно учение

...
На 26 април на Летище Варна се проведе пълномащабно учение
Коментари Харесай

На летище Варна се проведе важно обучение

На 26 април на Летище Варна се организира пълномащабно обучение по проекта за аварийно-спасителна активност с присъединяване на към 100 индивида в това число и външни организации и ведомства. За подготовката на учението бяха ангажирани чиновниците във всички смени, като общото време за организация, тренировки, инструктажи, анализи и тестване на оборудването лиши към 950 ч.ч. Това бе обявено на страницата на аеропорта, видя Varna24.bg.

Сценарият на тренировката пресъздаде авиационен случай на летището при кацане на пътнически аероплан и пораждане на пожар в самолетния мотор. 

В рамките на учението беше тествана връзката сред обособените групи, авиационния оператор, тествана бе автоматизираната система за обявяване, гасене на пожар, подхождане на транспортните средства към мястото на " произшествието ", евакуация, оказване на здравна помощ на " потърпевшите ", обслужване на ненаранени пасажери, взаимоотношение с външни сили и средства, тестване на опция за качване на значима информация в уеб страницата на летището и работа на спешния действен център.

Участие в пълномащабната подготовка взеха аварийно-спасителните групи на Летище Варна, Електра Транс Глобъл ООД, Летищни центрове за обслужване на въздушното придвижване (ЛЦ за ОВД), Гранично полицейско ръководство, РД " ПБЗН “, Център за незабавна здравна помощ и Единна избавителна система 112.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР