На 26 април 1986 г. в 1 часа и 23

...
На 26 април 1986 г. в 1 часа и 23
Коментари Харесай

10 снимки от Чернобил, които ще ви оставят безмълвни

На 26 април 1986 година в 1 часа и 23 минути четвърти реактор на руската атомна електроцентрала „ Чернобил “ експлодира, предизвиквайки най-мощната нуклеарна злополука в историята на човечеството. Последиците от този отблъскващ случай се усещат и до през днешния ден. Аварията оставя необитаеми повече от 150 хиляди кв. км към централата. Над 200 хиляди души са евакуирани от родните си места.

Вероятно доста се питат по какъв начин наподобява регионът към централата, в този момент, повече от 30 години, след повредата. Руският фотограф Владимир Мигютин се впуска в чернобилската неразрешена зона, въоръжен с фотоапарат, с цел да открехне завесата над това забравено от Бога място. Самият той признава, че е сюрпризиран от видяното – хората може и да са напуснали радиоактивната зона, само че животът там продължава – животните са си там, природата се възражда.

Фотографът употребява инфрачервен филтър, който съумява да улови незабележими за човешкото око детайли от общата картина, настрана по този начин съумява да внесе спомагателна, особена сюрреалистичност на фотосите от това, по този начин или другояче изключително кътче от земното кълбо.

1. Монументалната пътека с имената на евакуираните селища от двете страни

A post shared by

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР