На 26/10/2017, „Асоциация за развитие на българския спорт“ организира спортни

...
На 26/10/2017, „Асоциация за развитие на българския спорт“ организира спортни
Коментари Харесай

Асоциация за развитие на българския спорт организира спортни активности за живущите в Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в Баня

На 26/10/2017, „ Асоциация за развиване на българския спорт “ провежда спортни интензивности за живущите в Дом за пълнолетни лица с умствена назадничавост в село Баня, Карлово. По време на спортната сесия, която се организира в дома бяха снимани и фрагменти за видео акция, която има за цел да показа силата на спорта като интеграционен инструмент, както и опциите за равно включване на всички обществени групи. Спортните действия бяха извършени взаимно със студентите от компетентност „ Адаптирана физическа интензивност и спорт “ в Национална спортна академия „ Васил Левски “, като в тях се включиха и съидейници от локалната общественост.

„ Силата на спорта да сближава, да дава опция за еднакъв старт и присъединяване е извънредно мощна и би трябвало да я използваме оптимално за понижаване на обществените неравновесия в обществото ни. Спортните действия и в България се употребяват за интеграция и социализация, въпреки и не толкоз структурирано и регламентирано, колкото бихме желали и за мен е наслаждение да споделям с сътрудниците си в Европа прелестните начинания, които Дом за пълнолетни лица с умствена назадничавост в село Баня, Карлово осъществя целогодишно, както и богатата спортна история, която те имат. Ще се веселя такива образци да сложат основата на целенасочена политика за потребление на спортни действия в битката с проблематиките, пред които сме изправени през днешния ден и да виждаме, поддържаме и развиваме магията, която спортът носи в себе си “ показа Йоанна Дочевска, ръководител на АРБС.

„ Вярвам, че качественото обучение е наразривно обвързвано с практиката и опциите, които Национална спортна академия „ Васил Левски “ дава за практическо образование са една от най-силните страни на Академията. Студентите, които приготвяме имат доста добра основа за реализация откакто преминат през теоретичните модули, а по-късно приложат наученото на процедура с действителните групи, с които ще работят след привършване на своето обучение. Щастлива съм, че специалността „ Адаптирана физическа интензивност и спорт “ се радва на все по-голяма известност в двете й форми на образование – бакалавърска и магистърска степен и в тази сфера се доближаваме до стандартите, които се ползват в най-развитите страни “ добави гл. ас. Стефка Джобова – учител по специалността и международно приет специалист в областта на интеграцията посредством спорт.

Проект SpeeCh – Спортна психологична общественост е план, който започва на 01 януари 2017 и ще осъществя разнородни интензивности в идващите 2 години. Основните му действия са:

• Създаването на 3 интегрирани спортни асоциации в Италия, Германия и България. Членове на асоциациите: пациенти с психологични болести и младежи. Цел на асоциациите: да подкрепят общественото включване на пациенти с психологични заболявани в обществото посредством спортни интензивности. • Публикация на справочник " Методологии и техники за менажиране на спортни действия, свързани със общественото включване в локалните общности на хора с психологични болести ". Партниращите организации ще бъдат част от Европейската мрежа за интегриран футбол, която бе основана по предишен план, финансиран от стратегия Еразъм+.

Откривайки и свързвайки виновните за политиките в тази сфера, споделяйки положителните национални практики за методологии и техники за менажиране на спортни действия в поддръжка на обществената интеграция на пациенти с психиатрични болести ще бъдат част от резултатите по плана. Ще бъдат осъществени и няколко интернационалните срещи, които да приготвят социална акция за дейното включване на посочената целева група в обществения живот. Във всяка от партньорските страни ще бъде извършена акция за показване на плана и бъдещото основаване на спортни асоциации, чиито членове ще бъдат пациенти от психологичните общности и младежи от локалните общества.

Ще бъде проведено и спортно събитие за 8 представители на целевата група, които ще вземат присъединяване в интернационален състезателен шампионат в Берлин, Германия. Като артикул на плана ще бъде издадена " Методологии и техники за менажиране на спортни действия, свързани със общественото включване в локалните общности на хора с психологични болести ". Проектът е съфинансиран от Програма " Еразъм+ " на Европейската комисия - Малки взаимни партньорства и ще се осъществя в границите на 24 месеца. Партньори: Италия, България и Германия, като сътрудник от страна на България е „ Асоциация за развиване на българския спорт “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР