На 26.03.2021 г. Софийски апелативен съд излезе с окончателно определение,

...
На 26.03.2021 г. Софийски апелативен съд излезе с окончателно определение,
Коментари Харесай

Окончателно прекратиха производството срещу Иво Прокопиев за продажбата за Каолин

На 26.03.2021 година Софийски апелативен съд излезе с дефинитивно определение, с което удостоверява прекратяването на наказателното производството от страна на прокуратурата, и приключва повдигнатите обвинявания против, Иван Ненков и Константин Ненов заради липса на осъществено закононарушение. 
През юли 2018 година Софийска градска прокуратура (СГП) притегли като обвинени тримата акционери в „ Алфа финанс холдинг “ АД по обвиняване в промяна на нелегално имущество за това, че през 2012 година като длъжностни лица – членове на Съвета на шефовете на „ Алфа финанс холдинг “ АД, са преобразували имущество посредством покупко-продажба на акции от капитала на „ Каолин “ АД, за което са знаели, че е добито посредством тежко съзнателно закононарушение. 
 Делото ЕВН към край на втора инстанция Делото " ЕВН " към край на втора инстанция
Делото „ ЕВН ”, по което подсъдими са Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков върви към край на втората инстанция &nda...
и употребявано като мотив за напън, посредством показни акции и отрицателни медийни акции против Иво Прокопиев, създател и съиздател на “Икономедиа ” АД – компанията издател на самостоятелните издания “Капитал ” и Дневник ”. 
Досъдебното произвеждане беше прекъснато на 23.10.2020 година от Софийска градска прокуратура. Независимо, че в постановлението на СГП се показва, че при многочислените осъществени инспекции не са открити нарушавания в активността на “Каолин ” АД, не е дефинирано правилно правното съображение за преустановяване, заради което то е обжалвано пред съда от юристите на обвинените в тази му част. 
След няколко междинни правосъдни акта и обжалвания, окончателният правосъден акт на Софийски Апелативен съд почита жалбата на обвинените и поправя правното съображение за преустановяване на наказателното произвеждане, а точно на съображение член 243, алинея 1, т. 1 от Наказателно-процесуален кодекс, вр. член 24, алинея 1, прочие 2 от Наказателно-процесуален кодекс – заради липса на осъществено закононарушение.
Решението на Софийски апелативен съд за неналичието на закононарушение в дейностите на Иво Прокопиев и съдружниците му в “Алфа финанс холдинг ” АД при продажбата на контролния пакет акции от “Каолин ” на фондовата борса е дефинитивно, не предстои на обжалване и е обвързващо за всички държавни органи и длъжностни лица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР