На 26.02.2023г. Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинение на

...
На 26.02.2023г. Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвинение на
Коментари Харесай

Задържаха двама мъже за катастрофата с мигранти, в която загина човек

На 26.02.2023г. Районна прокуратура – Стара Загора предяви обвиняване на С.К. на 25 година и Д.К на 27 година по досъдебно произвеждане, за това, че на 26.02.2023 година на км.179 на Автомагистрала Тракия, в съучастничество между тях, за да набират за себе си имотна полза - пари, посредством потребление на МПС - товарен автомобил „ Ивеко “, незаконно подкрепили, посредством обезпечаване на транспорт и превоз, повече от едно лице - 46 лица, от тях и малолетни, жители на Афганистан, да преминат страната в нарушаване на Закона за чужденците в Република България, оповестиха от прокуратурата, оповестяват от БГНЕС.

Престъплението е квалифицирано по член 281, алинея 2, т. 1, т.4 и т.5 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

С разпореждане от същата дата на прокурор от РП-Стара Загора е постановено задържане на обвинените за период от 72 часа.

В снетите им сведения С.К. и Д.К. показват, че са били наети от трето лице, с цел да превозят мигрантите. Обещана им е огромна сума пари. Преди 3-4 дни към 120 индивида - жители на Афганистан, минали от Турция през границата с България със стълба. В гориста околност ги разпределили на групи и през нощта, към среднощ на 25/26.02.2023г. 46 мъже, измежду които и малолетни, били съпроводени до път с асфалт и към 02,00 ч. качени в товарен микробус, м. Ивеко, който бил ръководен от С.К., а до него в купето бил Д.К. На км 179 били спрени в спешната лента на Автомагистрала “Тракия “. Уговорката била, че ще получат пари, когато дойдат в София.

С.К. и Д.К. са осъждани за закононарушения срещу собствеността. Извършват се дейни дейности по следствието.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР