На 25 юни в галерия Ларго се открива сборна изложба

...
На 25 юни в галерия Ларго се открива сборна изложба
Коментари Харесай

Галерия Ларго открива изложба в рамките на Август в изкуството във Варна

На 25 юни в изложба " Ларго " се открива сборна галерия живопис в границите на 10-ото юбилейно издание на Фестивал на образните изкуства „ Август в изкуството “ – Варна.

Откриването е от 19.00 часа. Изложбата ще може да бъде разглеанодо 11 юли.

Експозицията носи името „ Поетично “ и показва 7 ярки имена в региона на варненската живопис: Деян Веков, Лора Маринова, Мария Чакърова, Светла Косева, Светлин Ненов, Стефан Кулев и Цанко Цанков.

Мотото на 10-ото издание на фестивала е „ Истина/ Симулация “. Тези две понятия са настоящи както за живота на актуалния човек, по този начин и за изкуството и развиването му. Този конфликт сред истина и симулация изисква сериозен размисъл, етични съображения и възобновена оценка за дълбоките истини, които се крият под повърхността на нашия все по-симулиран свят.

В експозицията в „ Ларго “ ще бъдат показани 20 платна, особено основани за присъединяване на галерията в „ Август в изкуството “. Деян Веков ще впечатли публиката със халюцинационен морски пейзаж в разпознаваемия за него жанр, а с трите платна на Лора Маринова ще надникнем зад театралната завеса, където четири от древногръцките Музи танцуват и ни гледат с очакване. Контрастния темперамент на двете платна на Мария Чакърова показват изумително сравнение на разнообразни детайли в природата: нощ и ден; студено и топло; светлина в нощта и потапяне на слънцето във водата в края на деня. Мелодия на тромпет и звук от криле ще чуем да звучат в картините на Светла Косева, а благосъстоянието на нюанси, наслагвания на материал и разнородни форми в триптиха на Светлин Ненов ще ни опишат за втория живот на едно платно.

Използвайки щателна и текстурирана техника, Стефан Кулев предава ефимерните и завладяващи качества на морския вятър върху платната си и методът му разрешава да реализира богати тонални резултати, които предават непостоянството и постоянството на естествените детайли. Цанко Цанков показва серия нереални композиции, отдадени на Рихард и Зигфрид Вагнер и техните ярки следи в света на операта и класическата музика.

Изложбата „ Поетично “ е ослепителен образец за пътя на художника и порива му да продължава да твори, макар комплицираната обстановка със актуалните технологии. Тези актьори отхвърлят привлекателността на симулациите и вместо това одобряват сурови, нефилтрирани изрази на действителността. Те имат за цел да уловят човешкия опит в неговата най-истинска форма, като натъртват на несъвършенствата, уязвимостите и сложността, които ни вършат хора.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР