На 25 юли, вторник, от 21 часа на площада пред

...
На 25 юли, вторник, от 21 часа на площада пред
Коментари Харесай

Музиката на Холивуд ще звучи пред Операта във вторник

На 25 юли, вторник, от 21 часа на площада пред Русенската опера ще се състои едно в действителност вълнуващо културно събитие - “МУЗИКАТА НА ХОЛИВУД "!

Концертът с музика от най-известните филми е част от фестивала на Община - Русе “Сцена под звездите " 2023!

Киното ни придвижва в реалност, в която няма по какъв начин да попаднем. Киното ни кара да мечтаем, киното разсънва нашите мечти за хубост, за обич и чувството за благополучие. Но какво би било изкуството на киното без музиката?

Палитрата на нашите чувства се изпълва до краен лимит и като че ли звездите на летния хоризонт заблестяват най-ярко, когато зазвучи филмовата музика. Тогава прекарването става незабравимо!

Солистите и оркестърът на Русенската опера ще добавят чувствата и ще изострят сетивата на публиката като предизвикат всеки един от нас с музиката от обичаните безконечни филми на лятната „ Сцена под звездите “.

Защото въздействието на киноизкуството не би било толкоз огромно и завладяващо, в случай че във филмите не присъстваше и музиката!

“Музиката на Енио Мориконе от кино лентата “Мисията ” е едно необикновено музикално произведение, което единствено по себе си може да участва в международната музикална класика!

Такива са всички музикални произведения от филмовата съкровищница, които ще чуят русенци в концерта “Музиката на Холивуд ” - показа маестро Владимир Бошнаков, който ще дирижира хора и оркестъра на Държавна опера - Русе!

В концерта ще вземат присъединяване и обичаните солистки на Русенската опера Глория Пенчева и Даниела Караиванова.

Билети на каса Опера и на

www.ruseopera.com
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР