На 25 януари в Община Левски се проведе работна среща

...
На 25 януари в Община Левски се проведе работна среща
Коментари Харесай

Община Левски ще участва в инициативата „Градска рециклиада“ на „Екопак – България“ АД

На 25 януари в Община Левски се организира работна среща на кмета на Община Левски Любка Александрова,зам.кмета Кольо Домеников, еколога Вероника Славова с Ива Стефанова Мениджър Комуникации в „ Екопак – България “ АД във връзка най-мащабната самодейност за разпространение на разделното събиране през 2023 година „ Градска рециклиада “.

Община Левски има богат опит в системата за разделно събиране на рискови и неопасни боклуци от семействата и ще взе участие в самодейността „ Градска рециклиада “. Тя ще започва през месец март в община Левски и ще продължи до месец декември 2023 година

В нициативата „ Градска рециклиада “ са определени да вземат участие 15 общини с помощта на постигнатите резултати през миналата година при разделното събиране на боклуци. Целта е да се усилят с най-малко 70% събраните количества рециклируеми боклуци от пластмасови бутилки и алуминиеви опаковки от питиета,алуминиеви кутии или кенчета както ги назовават.

Ива Стефанова, Мениджър Комуникации в Екопак показа главните цели, правила и параметри на акцията,които бяха дискутирани на работната среща.Отправени бяха и оферти за обсега на самодейността и за метода на взаимоотношение в другите възрастови групи.

Позитивните резултати ще бъдат подтиквани с слагането на контейнери за разделно изхвърляне на боклуци в учебните заведения. Приза „ екошампион ” ще получи учебното заведение, събрало и предало най-голямо количество пластмасови и алуминиеви боклуци.

От „ Екопак – България “ АД оповестиха, че след сполучливо привършване на акцията на публични места на територията на общината ще бъдат сложени автоматизирани дефибрилатори. Това е открита процедура в цяла Европа за неотложно оказване на първа помощ в първите три минути след сърдечен арест, която неведнъж усилва възможностите за оцеляване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР