На 25 януари двама служители от Гранично полицейско управление - ...

На 25 януари двама служители от Гранично полицейско управление -

В къпинак край Свиленград откриха 183 кг амфетамини за над 5,5 млн. лв.

На 25 януари двама чиновници от Гранично полицейско ръководство - Ново село при обход на землището на Свиленград, в коритото на река Канаклийска, сред два гранични репера, в къпинови шубраци под изкуствено издигната дига, са разкрили осем платнени торби, вид " мешки ", в които са открити 72 пакета с наркотично вещество, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Веднага на място са пристигнали проверяващи екипи, като чантите са били конфискувани за разбор и определяне на количеството. При назначената и направена експертна информация е открито, че в торбите е съхранявано наркотично вещество - амфетамини, с бруто тегло 183.640 кг, на обща стойност 5 509 200 лв..

Започнали са процесуално - следствени и оперативни дейности под наблюдението на Окръжна прокуратура - Хасково за търсене и определяне на лицата, имащи съпричастност към откритите наркотични субстанции.

Образувано е досъдебно произвеждане за преместване през границата на страната на наркотично вещество в изключително огромни размери. Случаят е изключително тежък, по закон за такова закононарушение е планувано наказване " отнемане от независимост " от 15 до 20 години и санкция от 200 000 до 300 000 лв..

Източник: dir.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg