На 25-тия ден от гладната си стачка общественикът Николай Колев

...
На 25-тия ден от гладната си стачка общественикът Николай Колев
Коментари Харесай

Николай Колев-Босия: Ще гладувам докрай, следвам примера на Исус

На 25-тия ден от гладната си стачка общественикът Николай Колев - Босия, който желае оставката на министър Московски и разформироване на Народното събрание поради корупцията при раздаването на шофьорски книжки, приказва пред Actualno.com. Ето какво съобщи той:
Господин Колев, по какъв начин се чувствате?
Чувствам се прелестно, в цялостен синхрон с духа си, с всичко, което става с мен. Тялото ми се подчинява изцяло. Вярно, че не мога да търча, няма да победя Юсеин Болт на 100 метра, само че мога да ви кажа, че се движа обикновено, чистя из у дома, посрещам другари, нося им плодове, чай, кафе, нямам никакви проблеми. Всичко е в реда на нещата.
Всъщност какъв брой време може да се издържи по този начин?
Надявам се, че най-малко още две седмици мога да устоя. Зависи от волята, от вярата. Човек да одобри нещата не прочувствено, а рационално.
Какво ви споделят околните?
Имам пет дъщери и осем внуци. Някои са обезпокоени, други не. Приемат нещата такива, каквито са.
Каузата ви, въпреки и съвсем месец след началото ѝ, към този момент провокира публичен интерес - единствено радикални ли са към този момент методите, с които може да бъде провокирана българската политика?
Българска национална телевизия, БНР, Българска телеграфна агенция - публичните медии, мълчаха като задници. Дойдоха едвам на 23-тия ден, аз им отхвърлих да дадат изявление. А в БЛИЦ, ПИК и " Телеграф " написаха такива долнопробни неистини, че съдът няма да им се размине. Но аз не съм петел, който да кукурига и да търси внимание. Правя каквото мисля и мога - това е.
Не е ли въпреки всичко за предпочитане човек да остане жив, да не стига до край?
Ще ви дам един образец. Не желая да се върша на Исус Христос, само че неговият образец ние всички би трябвало да го следваме. Я си представете, че Исус Христос беше останал жив - щяха ли неговите хрумвания да бъдат такива каквито са? Разбира се, че нямаше.
Вие набожен ли сте?
Аз имам вяра в християнските полезности, тъй като те са всемирен. А другояче аз съм богомил, в случай че би трябвало да бъдем точни, защото така наречен българска православна черква - тя не е никаква черква. Тя е едно гнездо на дърти ченгета, които са принизили религията. По начало източното православие основава смирение. Тя вкарва в главите на хората не религия, а вяра. А където няма религия, няма реализация, няма мисъл, няма деяние. Чака се да пристигна Месията и да направи чудото. Пасивен живот.
Не бихте ли редуцирали настояванията си - примерно оставка за Московски, само че не на целия парламент? Така биха изглеждали по-реалистично.
Познавам системата задоволително добре. Аз се боря против тази система от години - тъй като тя не е мръднала, единствено стана по-смрадлива. И двете ми претенции са изцяло изпълними. Дали това ще стане приживе или ще стане малко след гибелта ми, това няма изключително значение.
Искам да ви кажа, че до момента няма тяло, което да е останало и което да носи нещо положително за човечество. Нито мумиите на египетските фараони са донесли хрумвания и послания, нито мършите на Ленин и Георги Димитров са донесли нещо, нищо не са донесли, с изключение на воня. Духът, концепциите, посланията, това е силата, която остава в индивида. Ако аз храча на духа си и виждам да запазя тялото, това значи, че аз съм мъртвороден. Има тяло, което живурка, съществува, до момента в който си отиде, до момента в който се разложи. Това съм го писал в стиховете си, в есетата.
Разберете - аз върша това, тъй като пробвах всичко останало. Стократно съм сезирал прокуратурата, европейски, български институции и парламент, президент, цялостно безмълвие, дори нямам отговор. На 25-тия ден откакто пуснах декларацията до президента, той написа в глупавото си писмо, че той бил дал моята декларация на прокуратурата, като че аз не знам адреса на прокуратурата и като че не съм я сезирал 100 пъти. Той счита, че аз го употребявам за пощальон ли? Аз не желаех това от него. Исках среща, с цел да може той да свика КСНС и да се вземе решение за тази корупция, против която стачкувам. Тя би трябвало неотложно да се приключи. Заради корупцията с шофьорските книжки умират 1500 български жители, почтени хора. А осакатените са 14 - 15 000 годишно. Това е по-лошо от война.
Някой политик изиска ли да приказва с вас?
Караянчева ми праща кола за спешна помощ три пъти да ми мерят индикаторите, да не би инцидентно да съм преструван. Такава подлост няма. Аз желая среща с нея, а тя ми праща кола за спешна помощ.
Интервю на Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР