На 25-ти май в зала 3 на НДК се състоя

...
На 25-ти май в зала 3 на НДК се състоя
Коментари Харесай

Ексклузивно: Hooverphonic с блиц интервю за woman.bg минути преди концерта им в България

На 25-ти май в зала 3 на НДК се състоя третият концерт на белгийската група Hooverphonic в България. Alex Callier, Raymond Geerts и Geike Arnaert се качиха на сцената, която беше една от първите спирки от турнето, на което групата ще бъде цяло лято, промотирайки новия си албум "Hidden Stories ".



Проектът Hooverphonic се ражда през далечната 1995г., когато трима млади актьори потеглят по пътя на своите фантазии с желанието да творят и да завладеят музикалната промишленост. Първоначално кръщават групата "Hoover ", само че в следствие трансформират това, защото откриват че към този момент има други актьори, а и марка прахосмукачки, които употребяват същото име. Забавно, нали?

Жанрът, с който започват, е трип-хоп, само че скоро по-късно тяхното звучене се трансформира и развива дотолкоз, че излизат от рамките на всички познати на публиката жанрове.



През 2008-ма година вокалистката Geike взима решението да се раздели с бандата и да се концентрира върху соловата си кариера. В последвалото десетилетие на нейно място застават певици, само че през 2020-та година тя се завръща и групата е още веднъж в истинския си състав.

В изявлението, което направихме с Alex и Raymond, те споделиха, че най-хубавата част от протичащото се сега е точно завръщането на Geike, с която през всички тези години те са построили извънредно мощна връзка. За страдание тя не можа да участва на диалога ни, само че басистър и китаристът описаха доста люпобитни истории към основаването на албума и живота си по време на турне.
Вижте цялото изявление тук:
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР