На 25 септември Италия ще избира нов парламент. В борбата

...
На 25 септември Италия ще избира нов парламент. В борбата
Коментари Харесай

Вебер остро критикуван заради подкрепата му за Берлускони

На 25 септември Италия ще избира нов парламент. В битката за властта в Рим за следващ път се впусна и някогашният министър председател Силвио Берлускони.

С най-вече шансове да е идващият министър председател на страната към този момент е Григория Мелони от постфашистката партия „ Фратели д‘Италия “ – съгласно изследванията на публичното мнение за нея ще гласоподават 24% от гласоподавателите.

За да може да управялава обаче, Мелони ще би трябвало да влезе в коалиция с някоя от другите партии. Кандидати биха били „ Северната лига “ на Матео Салвини или „ Форца Италия “ на Берлускони.

Берлускони бе подсилен в предизобраната акция от шефа на ЕНП Манфред Вебер, което му навлече остри рецензии в партията в Брюксел, както и от всички партии в Германия.

Критиката е най-много поради антиевропейското държание на възможните сътрудници на „ Форца Италия “.

Италианският вестник „ Кориере де ла Сера “ цитира наскоро Вебер, който съобщи, че, италианците, искащи страната им да е европейска, би трябвало да гласоподават за Берлускони и Таяни.

Германски депутати в Европарламента упрекнаха обаче Вебер в непознаване на ситуацията и дефакто поддръжка за очертаващия се крайнодесен съюз в Италия.

Социалдемократите обявиха, че шефът на ЕНП непосредствено поддържа антидемократи.

Либералите също показаха, че Берлускони не заслужава такава поддръжка. А зелените напряко нарекоха някогашния министър председател на Италия „ подозрителен политик, който към този момент неколкократно е бил упрекван в корупция и разнообразни афери “.

Подкрепата на Вебер за подобен политик е ужасяваща, съобщи представителят на зелените Расмус Андресен. Евродепутатите припомниха и че Берлускони е другар с Путин.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-ново
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР