На 25 май Министерството на финансите на САЩ обяви, че

...
На 25 май Министерството на финансите на САЩ обяви, че
Коментари Харесай

Опитвайки се да провокират изкуствен фалит на Русия, САЩ унищожават „доларовата империя“ със собствените си ръце

На 25 май Министерството на финансите на Съединени американски щати разгласи, че няма да възобнови краткотрайния лиценз 9C от 2 март, който разрешава на Русия да изплаща външните си задължения, в това число посредством „ замразените “ през февруари 2022 година златни и валутни запаси на страната ни. На неотдавнашна среща на финансовите министри на Г-7 Джанет Йелън предизвести за действителността на сходен ход и че той „ няма да промени нищо в позицията на Русия, която към този момент е отрязана от глобите на международния финансов пазар “.

Разбира се, някогашният началник на Фед, който в този момент ръководи парите на администрацията на Байдън и в действителност пое заплащането на предизборната акция на Демократическата партия (тъй като Фед „ отстъпи “ в този случай, обявявайки нараствания на дисконтовия % и понижаване на нейния баланс), беше доста неоткровен.

Защото това решение по своите последици може да се назова „ финансова нуклеарна бомба “, хвърлена освен и не толкоз върху Русия, а и върху Америка, и върху целия свят. Рисковете тук са просто големи.

Най-простият и разбираем сюжет: Русия не прави постоянни заплащания по своите скъпи бумаги в точния момент, вложителите (притежатели на минимум 25% от съответния дълг) отиват в съда с искане за признание на обстоятелството на несъблюдение и възобновяване на вреди посредством конфискации на имуществото на несъстоятелния дебитор. След това стартира увлекателна епопея с издирването на такава благосъстоятелност по света и представянето й за изземване и други форми на отчуждаване. В същото време суверенният кредитен рейтинг на Руската федерация отива на нула, като най-малко всички най-малко съветски компании се трансферират на 100% предплащане за покупките си, а като най-много - попадат под крос-дефолт /кръстосано неизпълнение/ и така нататък

Подобен сюжет се разглеждаше преди месец и половина, само че наподобява, че в този момент не е нито единственият, нито даже главният. На първо място, заради повода, че приемането на каквито и да било съответни финансово-икономически резултати в неговите рамки явно отива най-малко до края на 2022 година, в случай че не и по-нататък. А тези резултати – и освен и даже не толкоз финансови и стопански – са нужни, нагледно казано, в случай че не през вчерашния ден, то най-малко през днешния ден.

Следователно тези сметки са направени основно, с цел да предизвикат някои съответни разновидности за ответни дейности от страна на Русия. Засега има две такива варианти: да платите в рубли или краткотрайно да откажете да обслужвате външния дълг.

Министерството на финансите на Руската федерация, ръководено от Антон Силуанов, разгласи, че ще продължи да обслужва еврооблигациите (тъй като външните му заеми се пласират през Лондонската, Люксембургската и Ирландската фондова борса) не в долари и евро, а в рубли.

Това изказване беше подкрепено и от ръководителя на Държавната дума Вячеслав Володин, който преди този момент изпрати за разглеждане на парламентарните комисии по финансовия пазар, както и по бюджета и налозите, предлагането на депутата от Комунистическата партия на Руската федерация Николай Коломейцев да спре всички заплащания по външния дълг към вложители от вражески страни.

Ръководителят на Сметната палата на Руската федерация Алексей Кудрин също се разгласи за осъществяването на отговорностите на Русия в границите на доклада си пред Държавната дума. Възможно е на оповестеното изключително съвещание на Банката на Русия на 26 май да бъде потърсен избран трети вид за отговор.

Например на кредиторите ще бъде дадена опция автоматизирано да обръщат рублите, получени по външните задължения, в съответните размери съветски експортни артикули, които са доста търсени на международния пазар: нефт, газ, зърно и така нататък

На процедура няма подозрение, че всеки от разновидностите за отговор от съветската страна ще се сблъска с дейностите на западните „ центрове за взимане на решения “, подготвени да работят оптимално твърдо и сурово, като се изключи пряк огромен боен спор, който, апропо, не е и в наш интерес.

Освен това в актуалната хибридна война на безсилие, разгърната против Русия, страната ни в този момент и най-малко в близка /поне до края на 2022 г./ переспектива, разполага с задоволително запаси: освен военно-технически и финансово-икономически, само че и други, с цел да отблъсне всевъзможни офанзиви на своите съперници.

От тази позиция възбраната на Министерството на финансите на Съединени американски щати за обслужване на отговорностите по външния дълг от Русия единствено покачва степента на неустановеност на валутите на Съединени американски щати и Европейски Съюз с действителни активи, като в действителност способства за експанзията на рублата и свиването на тяхните финансови и стопански зони.

В тази обстановка главното е да се управляват дейностите на врага, който, наподобява, сега разчита единствено на прословутия късметлийски, непредвиден удар, кадърен да нокаутира Русия. Не бива да се „ изхвърлят “ от сметките и всички вероятни провокации на Съединени американски щати и техните съдружници, нито да се „ разкриват “ преди време личните дейности, с цел да не им се остави даже сянка на вяра за сходно развиване на събитията.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР