На 25 май излезе книгата от , издадена от

...
На 25 май излезе книгата  от , издадена от
Коментари Харесай

Сафи Бакхал: Най-големите пробиви идват от лунатизми

На 25 май излезе книгата " " от , издадена от . Ето какво споделя създателят за творбата си пред brinknews.com.
Какво тъкмо са „ лунатизми “?
Най-големите пробиви идват от лунатизми – отхвърлени от целия свят хрумвания, чиито създатели постоянно са описвани като луди. Огромни групи от хора са нужни, с цел да трансфорат тези пробиви в технологии, печелещи войни, в животоспасяващо лекарство или тактики, изменящи цели промишлености. В книгата „ Лунатизми “ изяснявам по какъв начин използването на науката за фазовия преход към държанието на екипи, компании или към която и да е друга целева група, ще ни предложи на практика правила за поощряване на лунатизми по-бързо и по-добре.
Със сигурност в днешно време има доста хрумвания, които оспорват съществуващите вярвания и заслужават да бъдат отхвърлени поради това.
Да, по този начин е. Но, в случай че управлявате бизнес, би трябвало да вършиме разлика сред хрумвания, които нямат проверими хипотези, и хрумвания, които оспорват признатите модели, само че могат да бъдат тествани.
И по какъв начин се прави това?
Постоянно би трябвало да тествате тези проверими хипотези. Дори, когато тези хипотези оспорват вашите убеждения за това, което е положително за бизнеса ви, те са потребни за компанията ви, тъй като непрекъснато ви карат да сте нащрек и да тествате нови неща. Определено не желаете да се разсъните една заран и да прочетете, че вашият съперник е потвърдил, че сте сбъркали и има нов артикул, който ви връхлита изведнъж. Тогава ще е прекомерно късно. Много по-добре ще е да сте разбрали за опциите, които има вашият артикул по-рано и откритието да пристигна от личната ви компания.
Например, дълго време концепцията за лекарство, което намалява холестерола, беше считана като изцяло нелепа - всяка клетка в тялото ви е построена от холестерол. Тази концепция обаче сега печели милиарди долари всяка година. Ето още една луда концепция: че може да се направи комутатор, който не е с нажежаема жичка, а по-скоро работи в полупроводниково устройство. Това се смяташе за неуместно. Но тази концепция се трансформира в транзистора, което е най-важното откритие на 20-ти век.
 Лунатизми - книга за концепциите, които преобразяват цели промишлености " Лунатизми " - книга за концепциите, които преобразяват цели промишлености
Какво значи „ лунатизми “? Така Сафи Бахкал назовава налудничави планове или хрумвания, които нормално са отхвърляни и отричани...
И тези луди хрумвания не е наложително да бъдат единствено артикули. Това са просто лунатизми - дребни промени, за които всички споделят, че са луди, само че могат да се окажат извънредно скъпи.
Ще дам още един образец: преди време на един млад мъж му хрумва елементарна концепция - да продава неща на дребно. Започва да възнамерява и взема решение да послуша съвета, който всички му дават: „ Отиди там, където има огромен пешеходен трафик “. С други думи – огромните градове. Но брачната половинка му не желае да живее в огромния град. Затова тя споделя: „ Ще те поддържа каквото и да решиш, стига да отидем в град с по-малко от 10 хиляди души население. “ Колкото и да харесва търговията на дребно, мъжът въпреки всичко харесва и това, че е женен. Обича и лов на пъдпъдъци. Затова той открива на картата Бентънвил, Арканзас. Град, който граничи с четири щата и в който има четири сезона за лов на пъдпъдъци. Така той може да ловува целогодишно.
Този младеж са споделя Сам Уолтънм, а веригата магазини е Walmart. Сам не вкара нова технология - просто промени тактиката: отвори огромни магазини надълбоко в провинцията. В оня миг всички му споделиха: „ Това е идиотско! Защо отиваш там, където няма хора “. Днес съвсем всички негови съперници са изчезнали.
„ Лунатизми “ не е следващата бизнес книга, а обръща по-задълбочено внимание на това по какъв начин да структурираме бизнес организация. Структурата на тази организация ли е това, което най-често възпира лунатизмите?
Структурата движи културата. Под конструкция имам поради тласъците и процесите, които създавате. Например, в случай че стимулирате единствено приемането на някаква купа, ще насърчите политическа просвета: хората ще се пробват да „ убият “ концепциите на своите сътрудници, с цел да може те да се изкачат напред. От друга страна, в случай че възнаградите резултатите и интелигентното вдишване на риск, ще насърчите новаторска просвета. Това има значение, защото опитът да се промени културата посредством проповядване и принуждаване е доста сложен, в случай че не и неосъществим. Има откъс от Уорън Бъфет, който гласи, почти това: „ Твърдяхме, че 95% от държанието се управлява от персонални или групови тласъци. Сгрешихме. По-скоро е 99%. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР