На 25 май БЛИЦ показа на читателите си снимки и

...
На 25 май БЛИЦ показа на читателите си снимки и
Коментари Харесай

Смразяващи кръвта подробности за зверството, потресло България

На 25 май БЛИЦ сподели на читателите си фотоси и видео от брутално безчовечие, което потресе цяла България. Медията ни напомня, че мъж прегази с автомобила си бездомно куче в Сандански. Видеозаписът с случая беше неведнъж споделян и коментиран в обществените мрежи.

Ето какво е написал в коментара си, създателят на фрагментите: „ Кучето за благополучие е живо, само че не се знае дали ще може да се движи. Това зверско действие е закононарушение в нашата страна. Животинчето е закарано в София от Любка Митова. Въпросният господин, който го е прегази – споделил, че такива работи не го интересуват. Редно е да поеме най-малко разноските по интервенцията. Всички знаят какъв брой коства такава интервенция. Утре това може да бъде дете. Дали полицията в Сандански ще се намеси?”.

Когато Любка Митова отива да помогне на кучето, то е в тежко положение.

„ В потрес беше, беше избягало надолу по полето, хората таман го бяха хванали, едвам дишаше, не можеше да се храни, не пиеше вода, влачеше се, боязън го беше от всички нас, тъй като ние се бяхме събрали няколко индивида да му помогнем по някакъв метод, общо взето сериозно състояние”, спомня си Любка.

Ивайло пръв вижда какво се случва. В действително време, гледайки монитора.

„ То се размаза кучето на асфалта, непоносимо беше, просто грозна картина, а най-лошото беше, че той затвори колата и си потегли. Както се споделя – с безусловно неуважение към обстановката. Запали си цигара, погледна през прозореца, даде си газ на колата и си тръгна”, съобщи Ивайло.

След това отива да приказва с водача, той надменно си е тръгнал. „ Вчера ми беше писал, че той е направил въпросното действие, че той е блъснал кучето, че се извинява, че те са го били хранили също, само че аз не съм се свързала с него, той също с мене, пожела да подари пари, само че дотам”, сподели още Любка.

Свидетели стават и други хора, живеещи наоколо. Те споделят, че водачът е карал бързо и са си помислили, че е под въздействие на алкохол.


„ Престоя за момента за бездомно куче му е 72 лв. дневно, мисля да го изместя при човек, който да може да се грижи за него и ще забележим не знам може би ще се оперира”, съобщи Любка.

Шофьорът от клипа не беше открит в дома си. Двата му автомобила, нормално паркирани пред постройката – също.

Леонсия Докузова се грижи за кучето в София. Тя съобщи, че кучето е било прегледано от трима ветеринари в столицата.

„ До момента е направена антибиотична терапия и обезболяващи, до момента в който се стабилизира неговото положение. Обсъжда се оперативна намеса за стабилизиране на гръбнака. В момента няма сензитивност на крачетата”, посочи Леонсия.

Тя добави, че доброволци са събрали средства за интервенцията на животното. Според лекарите, вероятността кучето на проходи още веднъж е дребна.



Източник и фотоси: bTV

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР