На 25 май американски медии съобщиха, че за да се

...
На 25 май американски медии съобщиха, че за да се
Коментари Харесай

Много щати на САЩ активно обмислят да облекчат ограниченията на закона за детския труд

На 25 май американски медии оповестиха, че с цел да се оправят с дефицита на работна ръка, доста локални щатски административни ръководства в Съединени американски щати обмислят да облекчат законовите ограничавания, свързани с детския труд, което провокира безпокойствия от бранители на правата на малолетните.

Според известие на „ Асошиейтид прес “, заради доста нарастване на броя на пенсионираните и огромния брой умряли или останали с трайни увреждания от COVID-19, както и намаляването на законните мигранти и редица други фактори, доста места в Съединени американски щати са изправени пред дефицит на работна ръка. Щатските законодатели в Уисконсин, Охайо и Айова „ интензивно обмислят " способи за справяне с казуса посредством облекчение на законите за детския труд, в това число разрешаване на деца на 14-годишна възраст да работят в индустриални хладилни хранилища за месо.

Ръководител на организация за унищожаване на детския труд твърди, че облекчаването на законовите ограничавания в тази област в доста щати на Съединени американски щати може да докара до наемането на младежи на рискова работа с „ пагубни последствия ".
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР