На 25 май 1977 г. се състои премиерата на един

...
На 25 май 1977 г. се състои премиерата на един
Коментари Харесай

40 години от премиерата на Междузвездни войни, Епизод IV - Нова надежда

На 25 май 1977 година се състои премиерата на един филм, който вечно промени киното и поп културата - " Междузвездни войни ", " Епизод IV - Нова вяра " (Star wars, Episode IV - A new hope)





" Междузвездни войни " е освен кино феномен, основал съвсем набожен фетиш към себе си, фетиш, който е жив и през днешния ден. Който оставя даже в този момент, 40 години по-късно, генерации почитатели, влюбени в магията му. Това е кино, което въодушеви милиони дами да бъдат мощни и уверени, милиони деца да мечтаят за небето, да имат вяра, че всичко е в ръцете им, приключението е пред тях.



" Междузвездни войни " ни внуши, че даже Вселената да е безкрайна и всичко в нея да е допустимо, има неща, които носим в себе си - хуманизъм, приемливост, обич, другарство, пожертвователност в името на нещо по-голямо от нас. Че има полезности, които би трябвало да побеждават страха, гнева, омразата.

А борбата сред положителното и злото продължава, макар нюансите, които влагаме в тях. Винаги се стига до елементарен избор - какъв да бъдеш, и до решение - да защитаваш този избор до дъно.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР