На 25 и 26 ноември - събота и неделя на

...
На 25 и 26 ноември - събота и неделя на
Коментари Харесай

За първи път: Стара Загора е домакин на Шампионат за работни кучета

На 25 и 26 ноември - събота и неделя на състезателен комплекс „ Колодрум ” в Стара Загора ще се организира Шампионат за работни кучета БНФК IGP „ Купа Тракия ” 2023 година, привличащ фенове на спортовете с кучета и на работните породи, оповестиха от Общината.
 Община Стара Загора
Събитието се провежда за първи път града и е с вход свободен - отворено е за всички искащи да се срещнат с „ висшия пилотаж ” в образованието на кучета. 

Началото е от 10;00 часа, а формалното разкриване е планувано за 12:00 часа в събота. В двата дни на терена ще се съберат участници от цялата страна и чужбина, които ще бъдат разграничени в три характерни дисциплини на IGP спорта - „ Послушание ”, „ Следа ” и „ Защита ”.
 Община Стара Загора
В съдийския състав има интернационално присъединяване - особено за събитието от Италия идва Фабрицио Копола, който е дълготраен арбитър с доста опит, дружно с него ще бъде и фигурантът Джеймс Боус.
 Община Стара Загора
Публиката ще може да се запознае с работните породи като НОК, Белгийска овчарка и други, както и да се наслаждения на забележителната им подготовката и умения.
 Община Стара Загора
Организатор на извънредното за града събитие е „ Кучилище Стара Загора “, с поддръжката на Общината и Областна дирекция по сигурност за храните.

Какво е IGP?

Спорт с кучета който се организира навън и изпитва физиката и мозъка. Изискванията са огромни, само че спортът предлага както конкуренция, по този начин и нови другарства, а основната цел е положително упражнение за кучето, развлечение и награди.

IGP спортът e основан при започване на този век, като тест за работещите кучета.  Използването на кучета за полицейски и гранични патрули, или за митницата или в армията, постанова съществуването на система от комплицирани проби и характерно образование, с цел да се продължи развъждането на кучета с най-висока продуктивност и да се селектират най-подходящите от генетичния фонд.

С развиването на тези проби, от ден на ден хора стартират да вземат участие единствено поради удоволствието да видят дали кучета им могат да бъдат подготвени толкоз дейно, колкото тези „ професионални кучета “.

Много десетилетия след въвеждането на първите публични правила за IGP, той се трансформира в спорт, в който вземат участие десетки хиляди хора и кучета, набиращ от ден на ден последователи и у нас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР