На 25 и 26 ноември, екипи на районните служби при

...
На 25 и 26 ноември, екипи на районните служби при
Коментари Харесай

От РДПБЗН – Плевен до момента са реагирали на 87 произшествия

На 25 и 26 ноември, екипи на районните служби при РДПБЗН - Плевен бяха мобилизирани за осъществяване на механически помощи в региона. Усложнената снежна конюнктура наложи потреблението на наличната техника и запаси за оказване помощ.

Екипите на РДПБЗН -Плевен досега са реагирали на 87 катастрофи, главно: премахване на паднали дървета върху коли, възобновяване на информационната мрежа, почистване на пътища и жилищни здания, евакуирани на бедстващи жители в леки коли, закъсали в формираните от навяванията снежни преспи, превозване на заболели на хемодиализа, както и евакуиране на транспортни средства, блокирали пътищата заради засядане още веднъж в преспите.

В жк. „ Сторгозия “ и в ж.к. „ Дружба “, на бул. „ Данаил Попов “, на плевенските улици „ Д-р Л. Заменхоф “, „ Тунджа “ и „ Сан Стефано “, както и в град Белене, при рухването на дървета са потърпевши коли.

Екипите работят главно с високо проходима пожарна техника, както и с наличните две верижни машини. Към сегашния миг чиновниците на РДПБЗН – Плевен не престават да са на терен и да отработват получените в Оперативния център сигнали, като предпочитано се реагира тези за бедстващи жители, заболели на хемодиализа, блокирани пътища и връзки.

Обстановката в област Плевен продължава да бъде усложнена, като има обитаеми места без ток и вода.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР