На 25 и 26 март в градовете Варна и Шумен

...
На 25 и 26 март в градовете Варна и Шумен
Коментари Харесай

Ученици от Генерал Тошево на финал на състезанието Bulgarian National English Spelling Bee

На 25 и 26 март в градовете Варна и Шумен се организираха районните кръгове на Национално съревнование Spelling Bee (за възпитаници от прогимназиален етап) и Spelling Bee Jounior (за възпитаници от начален етап), в което участваха Яница Георгиева и Фрея Реди от VI клас и Рауф Алтай и Йордан Спасов от IV клас, ученици на СУ „ Никола Й. Вапцаров “. Трима от учениците реализираха отлични резултати и заслужиха три златни медала.

Националното съревнование по правопис на британски език Spelling Bee се провежда от Фондация “Корпус за обучение и развиване - КОРПлюС ”. То се реализира в партньорство с Фондация „ Америка за България “, Посолството на Съединени американски щати и Министерство на образованието и науката.

Победа в конкуренция от ранга на Spelling Bee е горделивост както за учебното заведение, по този начин и за град Генерал Тошево. В оспорваната борба за златните медали, възпитаниците на СУ „ Н. Й. Вапцаров “ гр. Генерал Тошево премериха познания с учениците от държавни и частни учебни заведения от градовете Варна, Шумен, Добрич, Разград, Русе, Търговище, Силистра, Тутракан (Североизточен район), спечелили първо и второ място на учебния кръг на надпреварата.

Регионалният кръг излъчва общо по трима национални финалисти от двете равнища. Те ще се явят на националния край на надпреварата в Американския лицей, в град София на 22 и 23 април.

Всички се гордеят с триумфите на златните медалисти Яница Георгиева, Фрея Реди и Рауф Алтай, които са доказателство, че в град Генерал Тошево се приготвят спечелили на национално равнище. Освен златните медали, които изцяло справедливо са си завоюва, Яница Георгиева и Фрея Реди ще се включат и в летния езиков лагер на националните финалисти.

Spelling Bee е обичайно американско съревнование, в което участниците спелуват (от англ. spelling) т.е. произнасят писмен знак по писмен знак разнообразни думи на британски език. Целта на надпреварата е да увеличи интереса на учениците към проучването на британски език и да усъвършенства знанията им посредством занимателни и забавни действия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР