На 25 и 26 април в зала 2Г.204 Сименс“ на

...
На 25 и 26 април в зала 2Г.204 Сименс“ на
Коментари Харесай

В Русенския университет ще се проведе втора конференция „Дигитална трансформация на образованието – проблеми и решения“

На 25 и 26 април в зала 2Г.204 „ Сименс “ на Русенския университет ще се организира втората национална научно-практическа конференция „ Дигитална промяна на образованието – проблеми и решения “ с акцент върху приложението на изкуствения разсъдък.

С близо 130 отчета вземат участие преподаватели от съвсем всички университети в страната.

Преди начало на конференцията, във фоайето пред зала „ Сименс “, гостите ще могат да прегледат галерия на картини, които са резултат от колаборацията сред естествения и изкуствения разсъдък.

Целта на събитието, което публично ще бъде намерено на 25 април в 14:30 часа от съпредседателя на програмния комитет акад. Христо Белоев – почетен ректор на Русенския университет, е продан на познания и опит сред университетите в страната в региона на цифровата промяна на образованието и по-конкретно – при потреблението на ИКТ-базирани иновационни просветителни технологии за адаптиране на просветителната система към цифровото потомство.

Пленарната сесия ще стартира в 15 часа, а модератор ще бъде доцент доктор Мария Фъртунова. Темата за изкуствения разсъдък в медицината ще показа член кор. проф. доктор Стефан Костянев, дмн. За изкуствения разсъдък в бизнеса ще приказва проф. доктор Андрей Захариев, а за приложението му в образованието отчет ще изнесе проф. доктор Стоянка Иванова. В програмата са включени още тематиките за изкуствения разсъдък в проучванията и в изкуството, които ще бъдат показани надлежно от доцент доктор Алдениз Рашидов и доцент доктор Павел Стефанов. Проф. дн Диана Антонова, учител в катедра „ Мениджмънт и обществени действия “ на факултет „ Бизнес и мениджмънт “ на Русенския университет ще изнесе отчет на тематика „ Развитието на изкуствения разсъдък – услуга или риск за човечеството “.

В края на сесията, ръководителят на Общото заседание акад. Христо Белоев – почетен ректор на Русенския университет ще връчи кристалния приз НАЙ-ДОБЪР ДОКЛАД на създателите на пленарни отчети.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР