На 25 години Пол Маккартни си представя как се пенсионира

...
На 25 години Пол Маккартни си представя как се пенсионира
Коментари Харесай

Една легенда на 80: Пол Маккартни

На 25 години Пол Маккартни си показва по какъв начин се пенсионира добродушно с " When I`m Sixty Four " ( " Когато съм на 64 " ). Все още хиперактивна, английската поп легенда стана на 80 години - седмица преди да излезе на сцената на фестивала Гластънбъри, съобщи Франс прес.

Тогава той ще стане най-възрастният хедлайнер в историята на този именит фест, който притегля десетки хиляди хора в югозападната част на Англия.

" Множеството в Гластънбъри постоянно ми е напомняло за средновековна борба ", написа Пол Маккартни в Туитър в края на март.
Този миг ще настъпи за него към 10 дни след приключването на турнето му " Got Back Tour ", по време на което Маккартни пълнеше стадионите в Съединени американски щати в продължение на месец и половина.

Без да се отдалечава от сцената, известният " опорен дирек на Бийтълс ", който се изявява независимо повече от 50 години, въпреки всичко трябваше да си вземе отмора по време на пандемията от COVID-19.

Бившият бийтълс се отдръпна във фермата си в Югоизточна Англия дружно с щерка си Мери и четирима от осемте си внуци. През това време Пол Маккартни се възползва от опцията да запише вкъщи албума " McCartney III ". Тавата излезе на музикалния пазар през декември 2020 година и доближи до първото място в английската ранглиста.

На идната година Маккартни записа нова версия на албума в съдействие с плеяда реализатори, разгласява книга, проследяваща кариерата му - " Текстовете " ( " The Lyrics " ), книга с вегански предписания с дъщерите си Мери и Стела, детска брошура. Същевременно " Маккартни 3,2,1 " - поредност от изявленията с продуцента Рик Рубин, и документалният филм на Питър Джаксън " The Beatles: Get Back ", излязоха по Дисни плюс.Докато чества своето осмо десетилетие, Пол Маккартни е по-зает от всеки път.

Въпреки годините и драмите, белязали живота му, той резервира стройния контур и дяволития взор на " Макка " от годините на " Бийтълс ".

Джеймс Пол Маккартни е роден на 18 юни 1942 година в Ливърпул в непретенциозно семейство. Майка му умира, когато той е на 14 години.

На идната година Пол се среща с Джон Ленън и свири с него в група " Куоримен ", която по-късно се трансформира в " Бийтълс " с включването на Джордж Харисън и Ринго Стар. Четирите момчета с емблематични прически отприщват нервността на почитателите. " Бийтълмания " превзема света.

Заедно с Джон Ленън Маккартни композира огромни шлагери като " Hey Jude " и " Penny Lane ", и несъмнено " Yesterday ", записан в 1600 разнообразни версии.
Приятелството от детинство обаче се разпада. Заснемането на кино лентата " Let It Be " по едноименния албум на 10 април 1970 година възвестява предсмъртния звън на ливърпулската четворка, за огромно обезсърчение на почитателите ѝ.

Маккартни основава група " Уингс " със брачната половинка си, фотографката Линда Ийстман на клавишни. С нея някогашният фен на ЛСД става татко и вегетарианец. Двойката отглежда четири деца, Мери, Стела - която след това става известна фешън дизайнерка, и Джеймс и Хедър, родени от предходен брак на Линда.

След 29 години брак, през 1998 година, Линда губи борбата си с рака на гърдата. Със съкрушено сърце Пол се отдава на разнообразни дела - за запазване на околната среда, за правата на хора и животни. Маккартни прави опити за изява в класическата музика, рисуването, скулптурата.
Музикантът се среща с Хедър Милс, някогашна манеканка с частично ампутиран крайник след случай. Двамата се женят през 2002 година От брака си с нея, завършил с плевел бракоразвод през 2008 година, Пол Маккартни има щерка, Биатрис.

През октомври 2011 година Маккартни се дами за американката Нанси Шевъл - наследница на богат бизнесмен. Според " Сънди таймс " положението на двойката възлиза на 865 милиона лири (над 1 милиард евро).

Сред многочислените оценки, които Пол Маккартни е получил по време на дългата си и сполучлива кариера, са 18 награди " Грами " и рицарско звание от кралица Елизабет Втора през 1997 година

Другият жив член на " Бийтълс " - 81-годишният Ринго Стар, също продължава да се изявява на турнета.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР