На 25 февруари в ректората на СУ „Св. Климент Охридски“

...
На 25 февруари в ректората на СУ „Св. Климент Охридски“
Коментари Харесай

Връчиха официално медалите на олимпийските ни шампиони по география

На 25 февруари в ректората на СУ „ Св. Климент Охридски “ на тържествена гала, проведена от Министерството на образованието и науката, бяха наградени българските носители на медали от последните две Международни олимпиади по география и техните учители.

В изискванията на рекорден брой участници и извънредно огромна конкуренция, българските състезатели съумяха да завоюват общо 7 медала (1 златен, 5 сребърни и 1 бронзов) на 17-ата и 18-ата Международни олимпиади по география. Това са половината от всички общо 14 медала, извоювани от страната ни за участията й в това влиятелно съревнование от 2004 година насам.

Представители на МОН, академичната и научната общественост, Атлантическия клуб в България и Есри България, спонсор на националния тим по география, се включиха в тържествената гала по награждаване, като връчиха влиятелните оценки на българските олимпийци и техните преподаватели.

Златен олимпийски орден получи Теодор Костов от Математическата гимназия " Д-р Петър Берон ", Варна. 5-те сребърни медала са завоювани от 4-ма състезатели: Антонио Георгиев от Природо-математическа гимназия " Акад. С. Корольов ", Благоевград, Даниел Димитров от варненската математическа гимназия (с две оценки от двете следващи олимпиади), Михаил Паскалев от варненската математическа гимназия и Денис Урумов от столичната Първа немска езикова гимназия. С бронзов орден беше почетен Атанас Иванов от Националната природо-математическа гимназия " Акад. Л. Чакалов ".

Евгения Караджова, шеф на Есри България, персонално награди един от медалистите и поздрави всички олимпийци, техните учители и родители,
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР