На 25 декември имен ден празнуват всички, които носят името

...
На 25 декември имен ден празнуват всички, които носят името
Коментари Харесай

На 25 декември имен ден имат тези имена

На 25 декември имен ден честват всички, които носят името Емил, Ицо, Ичо, Младен, Радомир, Радомира, Радослав, Радослава, Радостин, Радостина, Христалина, Христо, Христи, Христин, Христина, Христофор и производните им, съобщи Факти.

На този ден честваме Рождество Христово – Коледа, също позната като Божик или Божич. Това е един от най-големите църковни празници в християнския свят.

Празникът стартира в първите часове на 25 декември. Той е самобитно продължение на Бъдни вечер. На него християните празнуват рождението на Сина Божий Иисус Христос. Според Евангелието Христос се ражда в пещера в град Витлеем, провинция Юдея. В момента на рождеството в небето пламва невероятна светлина и ангел възвестява, че на света е пристигнал Спасителят. Витлеемските пастири са първите хора, които се покланят на Бога-Син. Почитат го и трима източни царе, доведени на мястото от изгрялата над небето звезда. Следвайки обичаите на времето, царете подаряват злато, ливан и смирна.

Православните християни празнуват Рождество Христово също толкоз тържествено като Великден. При католиците и протестантите Рождество е най-почитаният празник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР