На 25 април 2019 г., Велики четвъртък, от 10.30 часа

...
На 25 април 2019 г., Велики четвъртък, от 10.30 часа
Коментари Харесай

Мая Манолова ще боядисва 1 000 яйца с деца на 25 април

На 25 април 2019 година, Велики четвъртък, от 10.30 часа на пл. „ Света Неделя “ в София, институцията на омбудсмана, взаимно с Българската православна черква, провежда боядисване на 1 000 великденски яйца, в което са поканени над 200 деца от 4 столични детски градини и 8 учебни заведения. Това оповестиха от пресцентър на Омбудсмана на Република България.

Събитието е част от Националната акция „ Великден за всеки – подари празник на баба и дядо “, която се провежда от омбудсмана за четвърта поредна година в поддръжка на българските пенсионери. Боите, с които ще се изпишат яйцата, са подаяние за идеята „ Спаси икона “, посредством която малчугани от неделните учебни заведения оказват помощ на свои онкоболни връстници.

В 11.30 часа от храм „ Св. Неделя “ с благословението на белоградчишкия свещеник Поликарп ще потегли литийно шествие, водено от свещенослужители на Софийската епархия, в което учениците ще отнесат шарените яйца в обществената кухня в двора на столичния храм „ Св. Св. Кирил и Методий “ на ул. „ Георг Вашингтон “ № 47. Там великденските яйца ще бъдат раздадени на обществено слабите и възрастни хора.

Социалната кухня, инициирана от институцията на омбудсмана, започва на 17 декември 2018 година с благословението на Негово Светейшество патриарх Неофит и с поддръжката на БЧК, БАБХ, огромните търговски вериги, разнообразни донори, производители и доста доброволци. Всеки работен ден в нея се хранят безплатно с топъл обяд сред 500 и 1 000 души.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР