На 25 април 2019 г. Фондация Българин ще осъществи втора

...
На 25 април 2019 г. Фондация Българин ще осъществи втора
Коментари Харесай

Даряват топъл обяд на бедни варненци

На 25 април 2019 година Фондация " Българин " ще реализира втора акция “Топъл обяд " за подсигуряване на храна за над 1000 български жители в потребност, обществено слаби лица, многодетни фамилии, възрастни хора с увреждания и други рискови групи на територията на гр. Варна. Реализацията на акцията се реализира с помощта на взаимните ни дейности с Фондация Йонко Дяков, оповестяват от уредниците. Ето какво още споделят те:

В последният ден на 2018 година Фондация " Българин " реализира първата благотворителна акция, с която подсигури празничен новогодишен обяд на български жители в потребност. Само два дни след оповестяването на акцията анонимни донори и компании от частния бранш подсигуриха хранителни артикули и средства за топъл обяд на близо 1000 души, част от най-уязвимите обществени групи в нашето общество. Инициативата е в съгласуваност с дирекция “Социални действия " на Община Варна и Българската Агенция за Безопасност на Храните / БАБХ. Целта на акцията е да нахраним нуждаещите се 1025 индивида на територията на гр. Варна за Великден.

Информация по отношение на организацията на акцията:

Доброволци ще пакетират и приготвят храната за 1025 порции със следното меню:

Шкембе супа 525 порции, Боб супа / 500 порции

Пилешко бутче с картофена салата / 1025 порции

Козунак с локум и стафиди 500 гр. / 1025 бр.

Стойността на обяда за един човек е 4,83 лева или общата сума, която е нужна за подсигуряване на храна за нуждаещите се за Великден е 4945,00 лева

Как можете да помогнете:

Направете подаяние по сметка на Фондация " Българин "

Пощенска банка

BG44BPBI79451070091701

с съображение “ТОПЪЛ ОБЯД "

порция е = 4,83 лева ;10 порции = 48,30 лева и т.н.т.

Дарете хранителни артикули от първа нужда с потвърден генезис и в период на валидност (олио, брашно, фасул, леща, консерви и др.).

Помогнете в преместването, разливането и пакетирането на храната (само с годна здравна книжка).

Раздаването на “ТОПЪЛ ОБЯД " ще се организира взаимно с екипа на Сдружение с нестопанска цел “Здраве Култура Самочувствие " в публичната столова към дирекция “Социални действия " на община Варна.

Пакетирането и разливането на храна и приема на хранителни артикули ще стартира в четвъртък 25 април от 08:30 часа в Обществената столова на Община Варна на ул. Драва Соболч 7 / зад пазар Чаталджа.

Благодарим на всички хора, които ни писаха и пожелаха да станат част от това положително дело. Към момента имаме събрана близо половината сума, като доста хора са декларирали предпочитание да поддържат самодейността и сме уверени, че дружно ще успеем.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР