На 25.07.2019 г. от 15.00 часа в читалището на гр.

...
На 25.07.2019 г. от 15.00 часа в читалището на гр.
Коментари Харесай

Представяне на проекта DAREFFORT

На 25.07.2019 година от 15.00 часа в читалището на гр. Никопол ще се организира осведомителна акция за публично показване и разпространение на плана DAREFFORT. Екипът на секция „ Хидрологични прогнози “ към Националния институт по метеорология и хидрология – сътрудник по плана от българска страна, кани всички заинтригувани страни, медии и необятната общност!

DAREFFORT – Подобряване на съдействието в региона на прогнозирането на наводнения в басейна на р. Дунав.

Проектът започва публично на 13.09.2018 година и е с тригодишен период на осъществяване. Осъществява се с поддръжката на Транснационалната стратегия Дунав, финансирана от Европейския фонд за районно развиване и Европейския инструмент за съседство, съфинансиран от Унгария и други страни от Дунавския басейн.

DAREFFORT е хоризонтална самодейност за използване на възприети общи ограничения за понижаване на риска от наводнения по взаимен и резистентен метод на равнище Дунавски басейн. С реализирането на плана се цели да бъде основана платформа за типов интернационален продан на хидрометеорологични данни чрез която да се увеличи качеството и успеваемостта на националните прогностични центрове. По този метод ще се попълня и обществената система в действително време DanubeHIS на ICPDR, която дава информация за ръководство на риска от наводнения както и за разнообразни научни действия, свързани с водните проблеми. Партньорите и стратегическите участници в плана съставляват 12 от общо четиринадесетте страни в Дунавския водосборен басейн.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР