На 25.06.2018 в София се проведе обучение на спортни треньори,

...
На 25.06.2018 в София се проведе обучение на спортни треньори,
Коментари Харесай

АРБС запозна спортни треньори с методологията Обучение чрез спорт

На 25.06.2018 в София се организира образование на спортни треньори, по време на което те имаха опция да се срещнат с методологията за неофициално образование „ Обучение посредством спорт “. В образованието взеха присъединяване спортни експерти от Спортен клуб „ Ахил “, който развива волейбол и баскетбол в гр. София. Методологията „ Обучение посредством спорт “ е формален обучителен запас, оповестен в ресурсните центрове на Европейската комисия „ Салто “ и е представяна неведнъж пред Съвета на Европа. Този учебен инструмент се употребява в редица европейски страни, като има за цел да пребори редица проблеми в обществото като липса на връзка, съществени човешки права и свободи, ограничение на дивиантни държания като експанзия и принуждение, усилване на екипността и възприятието на социална принадлежност. С оглед на големите благоприятни условия на методологията за личностно развиване, което рефлектира и върху желанието на деца и младежи да посещават спортни занимания, спортните експерти показаха позитивната си конфигурация да употребяват детайли от нея в тренировките, които организират.

" Изграждане на здравословно живеещи общества и нови благоприятни условия “ /Building healthy Communities, Changing Opportunities - BHCCO/ е двугодишен план, съ-финансиран по стратегия “Еразъм +” в партньорство сред 5 страни. Консорциумът е съгласуван от „ Мундус “ България и се състои от пет организации от България, Испания, Полша, Кипър и Италия, като един от сътрудниците е „ Асоциация за развиване на българския спорт “. Целта на плана е да предизвиква доброволческите действия в спорта, равните благоприятни условия и осъзнатостта на смисъла на здравословния метод на живот посредством повишение на присъединяване в спорта за всички.

Първата интернационална среща по плана се състоя в София, в интервала 27-28 февруари 2018 и имаше за цел да обособи дейностите по плана в 3 работни потока, разпределени в 12 обособени етапи:
1-ви поток Дейности по разпространение на информация и образования на локално равнище в страните партньори; 2-ри поток Поощряване на спортната просвета, физическата интензивност, образованието посредством спорт и доброволческата активност в спорта на локално равнище, в партньорските държави; 3-ти поток Представяне на резултати на интернационално равнище с присъединяване на всички сътрудници.

Освен всички действия, по време на двугодишната времева рамка ще бъде направен онлайн справочник. В него ще бъдат събрани и споделени положителни практики и методики за образование посредством спорт. Ръководството ще бъде ориентирано към всички просветителни структури, както и към юношески служащи, треньори, учители, доброволни ментори и други просветителни и неправителствени организации. Самият справочник ще бъде оповестен в особено направена за плана платформа. Там ще могат да бъдат открити и другите резултати от плана. С това интернационално партньорство, сътрудниците се надяват да подобрят качеството на живот, както в личните си страни, по този начин и на европейско и международно равнище, посредством увеличение на спортната интензивност, образование за здравословния метод на живот и спортната просвета и потребление на спорта за средство за образование. Основна цел е всички да имат еднакъв достъп и опция за придвижване, спортуване и образование. Другата съществена концепция на плана е да въвлече младежите в доброволчеството и да им покаже за какво то е толкоз значимо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР