На 25.01.2024, служители на сектор Противодействие на криминалната престъпност“ при

...
На 25.01.2024, служители на сектор Противодействие на криминалната престъпност“ при
Коментари Харесай

Пратиха в ареста 8 човека, произвеждали синтетичен опиат

На 25.01.2024, чиновници на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ при ОД Министерство на вътрешните работи Враца, организираха профилирана интервенция за обезвреждане и секване активността на проведена незаконна група, занимаваща се с произвеждане на синтетичен опиум от типовете „ чай за пушене „ и „ билка “.

След оперативно-следствени дейности бяха осъществени претърсвания в жилища и коли на съответни лица в градовете Враца, Мездра и Криводол.

Намерени и конфискувани са голям брой предмети, материали и парични средства имащи отношение към осъществяване на закононарушения по член 354а, алинея 1 и ал.2 от НК- закононарушение по член 321, ал.3 вр с ал.1 от Наказателен кодекс.

В районно управление (на МВР) Враца са арестувани 8 душив качеството на обвинени, след което с акт на прокурор от Окръжна прокуратура Враца, е наложена мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Други двама човекаса с наложена мярка „ подписка “. Образувано е досъдебно произвеждане.

В хода на същата интервенция, в гр. Мездра и в село Крета са осъществени инспекции в два елементи адреса. Намерени и конфискувани са амфетамин и „ чай за пушене “. Общо 5 лица са арестувани в районно управление (на МВР) Мездра за скок до 24 часа. Образувани са досъдебни произвеждане по чл.354а, ал.3 от Наказателен кодекс.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР