На 24 юни заместник-постоянният представител на Китай в ООН Гън

...
На 24 юни заместник-постоянният представител на Китай в ООН Гън
Коментари Харесай

Китай подкрепя претенциите на Аржентина за суверенитета върху Малвинските острови

На 24 юни заместник-постоянният представител на Китай в Организация на обединените нации Гън Шуан в тирада пред Специалната комисия по деколонизацията на Общото заседание на Организация на обединените нации по въпроса за Малвинските острови твърдо поддържа претенциите на Аржентина за суверенитета върху тях и изрази вяра Англия да реагира позитивно на това искане, да започва разговор и договаряния допустимо час по-скоро и да откри кротичък, обективен и дълготраен метод за разрешаването на казуса в сходство със съответните резолюции на Организация на обединените нации, заяви радио „ Китай “.

Това е поредната позиция на Китай по въпроса за Малвинските острови, а изказването на Гън Шуан отразява отбраната на правилата на Устава на Организация на обединените нации и уважението към тях.

Въпросът за Малвинските острови в действителност е историческо завещание от годините на колониализма. След войната Аржентина в никакъв случай не е прекратявала претенциите си за тях. Специалната комисия на Организация на обединените нации за деколонизацията неведнъж приканва английското държавно управление да договаря с Аржентина, само че то отхвърли.

Това е знак, че Англия към момента преследва остарялата фантазия за колониализъм, пробвайки се да продължи с „ изгодите “ от колониалната ера и да предизвиква силовата политика, съобщи радио „ Китай “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР